26 och 27 december

Den 26e, alltså Annandag Jul, eller Boxing Day som det heter här, så åkte jag och Ellie ner på stan för lite sista "grown up time" innan campingsemestern. Vi köpte ett par skor till Lexie, men kom hem med fel storlek såklart, så jag och Lexie åkte först ner till parken för lite "Linn and Lexie time". Jag skulle egentligen åkt med henne men vi hittade inte ellies inlines så jag fick springa bredvid istället. Sen åkte vi in till Lower Hutt och bytte skorna. 
Det var varmt som sjutton! 
Så vi åt grillat på altanen till middag. 
Koncentrerad <3 
Narina och Lexie fick inte plats vi bordet, hehe. 
 
Sedan blev det tidig sänggång för dagen efter skulle vi upp i ottan för att åka på campingsemester!
Jag insåg, vid 6 på morgonen att jag inte tagit några bilder alls på huset, så jag sprang runt och gjorde det mitt i allt packade och frukostgörande, haha. Här i är i alla fall enda ändan av vardagsrummet, och altanten där ut genom dörrarna. 
Här är andra ändan av vardagsrummet. 
Och köksbordet
Och altanen! 
Trädgården och "min altan" som var utanför rummet där jag bodde. 
Köket. 
Mitt rum! 
Och utanför! Det fanns även en liten tvättstuga, ett garage, toalett och badrum, tjejernas stora rum, Ellie och Trevs rum och så au pair-rummet förstås. Men ja, det blev inga kort på dom, hehe. 
Sen bar det av! 
Första "spring och kisse-stoppet". 
Selfie on the way! 
 
Det tog ungefär 6 timmar att köra upp, skulle jag säga. Vi stannade några gånger för att kissa, och så i Taupo för att äta lunch hos Ellies faster och hennes stora familj. Det var några släktingar där som hade bott i Sverige i några år, vad är oddsen liksom?! Sen åkte vi även till ett stort badhus med vattenrutchkanor etc. innan vi åkte vidare och kom fram till det här: 
Tältet! Aka slottet, typ. Har aldrig sett ett så stort tält tror jag, haha. Jag sov i ett litet tvåmannatält bakom det stora. 
Middag!
I egna stolar. Så söta :) 
 
 
 

HAPPY BIRTHDAY KATYA

Idag fyller en av mina absoluta favoritmänniskor hela 6 år! Önskar så att jag var där och kunde krama ihjäl ungen, för jag saknar dom allihop sååå mycket. Men men, livet är hårt ibland. Någon gång (när jag förlikat mig med tanken på 30 h flyg igen) åker jag ner och hälsar på igen. Har såklart typ en miljon bilder på oss, och framför allt på henne, så det var lite svårt att välja. Men tog några favoriter från nu senast jag var där. Älskade barn <3 
 

Snö snö snö, och Photo Booth

Hej! 
 
Nu är jag frisk igen. Och det snöar massor. Så himla fint och mysigt! Har vart jättemycket ledig denna veckan så har verkligen försökt plugga en del. Det är tenta om lite mer än tre veckor så det känns vettigt att sätta igång liksom. Det har väl gått helt okej. Läser en himla intressant bok nu, och det är så svårt att sålla ut, antecknar allt liksom, haha. Men men, det får gå. 
Ska träffa Johan ikväll. Förhoppningsvis ska vi sitta här och äta kladdkaka. I så fall måste jag gå och handla. Kan jag leva med, om det bara inte vräker ner snö.. 
 
Oh well, nu ska jag gå och hälla av pastan och äta lunch! 
 
Puss
 

Ynklig som aldrig förr

Hej, 
 
Jag är sjuk. 
 
För första gången på flera flera år?! Har antaligen fått en släng av magsjuka från jobbet. Utan att kräkas dock. Var på jobbet igår men mådde sådär och efter lunch blev det snabbt sämre. Simon fick hämta mig vid mellanmålet och sen låg jag i sängen med feberfrossa tills Jens kom hem och tryckte i mig värktabletter. Fick druckit lite smoothie och senare på kvällen även ätit en pytteportion chili con carne, och än så länge har det fått stanna nere, men fy vad jag mår illa alltså. 
 
Sov i 12 timmar och mår väl lite bättre nu, men långt i från bra. Kämpar mig upp och ner från tvättstugan och ligger mest i soffan och tycker synd om mig själv. Jag som hade tänkt hinna med massa saker denna helgen. Jaja, det får vänta. Kroppen måste gå först, antar jag. 
 
Får väl starta en film eller något. Har en del saker jag velat se på SVT Play som jag inte hunnit med så det kanske är dags för det. 
 
Vi hörs! 

Julafton och juldagen

På julafton, 24 december, var Ellie på jobbet. Tjejerna skulle komma hem vid lunchtid, dvs. kl 12, men som vanligt när det gäller deras pappa (jordens största idiot) så kom dom typ vid 16. Jag gjorde i alla fall pannkakor till lunch som vi åt ute i solen med glass, och sedan spenderade jag eftermiddagen såhär: 
Har haft en sämre julafton kan man säga. 
 
Tillslut kom tjejerna i alla fall och vi hade en mysig eftermiddag/kväll. 
 
Så blev det 25 december, dvs juldagen och även den dag Nya Zeeland firar jul. Det är enligt lag förbjudet att ha öppet om du har en affär (med några få undantag) så allting är stängt, haha. Ellie skulle jobbat men det var så lugnt på jobbet att hon fick ledigt, så vi tog oss in till Waterfront en stund. 
Innan vi åkte
<3
Det var dags för inlines
Och gungor! 
Sen åt vi en jätteäcklig glass
<3 
Sen gick vi till Te Papa och tittade in i flygplanet som stod på utsidan. 
Det var längesedan jag kikade in i en cockpit alltså. 
Så gick vi in och kikade på valhjärtat. 
Sa hej till pingvinen som Katya numera var längre än. 
Och framförallt Glenn!! Han är rätt gammal nu, min bläckfisk. 
 
Och det var den juldagen! 
 
 

Pyttebebisar, strand och öl

Sedan blev det söndag den 21e och jag blev upplockad hos Cosi. Fick kramas hejdå, vilket inte alls var så kul, men som sagt, hon ska hem i juni typ, och då är vi ju bara några timmar bort så det känns inte riktigt lika jobbigt när man vet att man kommer vara så nära snart igen. 
När jag packade upp mina väskor så hittade jag det här, ett kort, en chokladkaka och ett "happy pill". Världens bästa Cosi hade smugit ner det i min väska när jag inte såg som en överraskning!! 
Vi åkte upp och lämnade mina väskor och bytte bil för jag och Ellie skulle åka och hälsa på på hennes jobb. Jag fick se alla dom pyttepyttesmå bebisarna och herre gud. Det är helt fantastiskt vad sjukvården kan göra alltså. Och att dessa små små knyten ska bli en hel människa liksom. Dom allra minsta hade huvud stora som en tennisboll liksom, så himla himla små. Sen åkte vi en sväng till Oriental Parade och gick en promenad och åt glass innan vi drog oss hemåt och käkade middag!
Suddigt kort på oss! 
Det var en underbar kväll så vi åkte in till Oriental Parade. 
Trev skulle fiska men det gick inte så bra, haha. 
Sen tändes alla ljusen i träden. 
 
Måndag 23 december så bakade jag och Ellie christmas biscuits hela förmiddagen innan vi körde Trev till en grej med hans jobb. Sen åkte vi till stranden. 
Jag hade äkta strand-mode med en kall cola i handen, hehe. 
Ellie badade en del och jag fick tvinga mig i också, trots att det var iskallt, haha. Men jag fick simmat ut till flotten en gång för att kunna säga att jag vart där, hehe. Lite senare plockade vi upp Trevs dotter och efter det även Trev. Vi skulle nämligen hem och käka middag med Sarah och hennes barn, Lulu och Bella. 
Det spårade lite med vattenpistoler...
Och så gick solen ner och jag njöt och njöt. 
Och övade på att dricka öl. Det här var rätt god faktiskt! 
 

Onsdag, torsdag, fredag och lördag

Efter solsken kommer ju regn, det vet alla, så på onsdagen hade vi ösregn mest hela dagen. Jag och Cosi gick på stan och köpte lite smått och gott (jag köpte en väska jag kikat på, två kökshandukar med NZ-motiv och världens finaste plansch som jag ska visa er när den fått en ram!) Sedan åt vi Tapas innan vi mötte upp Corey och såg på den sista Hobbit-filmen på bio. 
Jag var ju på semester så unnade mig ett glas prosecco, hehe. 
 
Sen blev det torsdag och vi var på gymmet. Det var askul, och jag tyckte att jag hängde med bra på det Cosi gjorde i styrka och tyngd och allt sånt där. Men ja, det fick jag ju äta upp dagen efter när jag inte ens kunde röra mig typ. Hade på riktigt ont i hela kroppen i typ en vecka. Särskilt armarna. Kunde inte ens dricka vatten ordentligt för det tog liksom stopp när jag förde glaset mot munnen. Fy fan, haha. 
 
fredagen mådde Cosi inte så bra så jag tog mig upp till Ellie och tjejerna. 
Där låg dom här tre och gosade en sista gos. 
Vi skulle nämligen ta den ena Tigger till hans nya hem :( 
Dör sötdöden
Det var för en gångs skulle ganska lugnt där uppe, djurmässigt. Alla utom en (Nemo, vem annars) låg och sov. 
 
Där efter blev flickrna upplockade av sin pappa och jag blev medbjuden på middag med Trev, Ellie och Trevs dotter Chelsea. Vi åt pizza, drack vin och öl och hade det allmänt jättebra. Så glad att ha dom som min andra familj. <3 
 
lördagen plockade Ellie upp mig så jag fick öva lite på att köra bil. Det gick hur bra som helst. Sen åkte vi hem och hade det lugnt och skönt ett bra tag innan vi körde hem Chelsea till hennes mamma. Därefter blev jag släppt hos Cosi och vi tog oss in till stan för lite middag med Kia. Så tråkigt att säga hejdå efter så kort tid, men vi ses snart i Sverige igen. 

Sommar sommar sommar

Sen blev det tisdag och vi vaknade till lika fint väder som dagen innan. Tyvärr hade Cosi en frisörtid så på förmiddagen när hon var hos frisören tog jag mig ut till Days Bay. Tyvärr lyckades jag sätta mig på fel buss osv osv så när jag väl kom fram hade jag typ tid att stanna en halvtimme, sen åkte jag hem igen, haha. Jaja, what to do. Det var vackert som vanligt, och jag såg ända till Kaikoura-bergen på sydön. Det händer inte allt för ofta. 
Man kanske kan skymta dom längst bort vid horisonten, men det kommer ju inte med på bild...
Här låg jag bra i alla fall. 
Sen åt vi lunch på altanen! 
Och åkte upp till Mt Vic för att se på utsikten. 
Älskade land 
Älskade stad
Och lilla flygplatsen 
Saknar redan alla vyer med berg och hav och kullar 
Bästa
Och där nere ligger stranden. Om ni kollar längst till vänster på bilden ser ni en väg med massa bilar. Man kan tro att dom kör upp med väldigt lite avstånd, men icke, dom har parkerat där. Så parkerar man i det här landet nämligen. Bara där man känner för't, typ. På den smalaste, slingrigaste vägen, men vem bryr sig?!
Här ser man också bergen, i mitten av bilden skymtar man en kontur och även en vit bergstopp, ser ni? 
Så vackert
 
Och sen det bästa på hela dagen:
Ett underbart (men kallt) bad!
 
Åh, kan inte fatta att det här var tre veckor sedan. Och nu sitter jag i ett kallt, blåsigt, regnigt Sverige... 
 
Vi fortsatte dagen med att promenera till The Cable Car, ta den upp och gå ner genom Botanical Garden. 
Min fina
<3 
 
Och det var en underbar tisdag i Wellington. Längtar tillbaka så mycket. 
 

En sommarmåndag i Wellington

Efter söndag kommer måndag och då blev det äntligen lite fint väder! Ellie plockade upp mig och så åkte vi till stranden. 
Så jäkla härligt med lite sommar, jag bara njöööt
Och tog ett dopp i det magiska, men SVINKALLA, vattnet. Det var typ så att tårna domnade bort, haha. 
Sen kom kvällen och jag och Cosi åkte in till stan, köpte mat och satte oss i parken med 
Denna saknade donnan! Var såå roligt att träffas igen. 
Nöjda tjejer!
På väg hem var vi tvungna att stanna och ta kort på den magiska solnedgången. Gud, är så förälskad i det här landet, igen. 
 

Lördag 14 december

Den 14 december gick vi först på en liten marknad för att köpa en Fairy Door, och sedan var det Christmas parade i stan. Såhär såg det ut: 
Dörrarna var urgulliga! 
Vi var inte ensamma i stan, om man säger så. 
Star Wars-snubbar var där
Cheerleader människor som slängdes upp och ner och hit och dit?!
Elsa och Anna, såklart!
Och sist med inte minst: Tomten! 
Sommar och julgranar, det kommer nog aldrig riktigt gå ihop för mig... 
Väl hemma snörade jag och Cosi på oss gympaskorna och tog en promenad i det härliga, men blåsiga, vädret. 
Det här landet alltså <3 
 
Och det var den dagen! 

Back again, and Merry xmas

Hello, 
 
Det börjar ta sig här hemma. Tvn trillade in igår med Jens föräldrar, en av möblerna vi inte ville ha har åkt ner i källaren, vårt namn står på dörren etc. Ska till Ikea med mamma på torsdag efter jobbet och skaffa det allra sista nödvändiga så som en ram till min plansch, några lådor till förvaring och en pall som ska bli nattduksbord. 
 
Anyway, jag tittade in för att börja berätta om och visa min resa, så here we go: 
Jag kom fram torsdag den 11 december på eftermiddagen. Överraskades på flygplatsen av Ellie som tagit ledigt från jobbet och tjejerna som gått tidigare från skolan, så gulligt! Dom körde sedan hem mig till Cosi där jag fick ett helt eget rum med en tavla på oss och allt. Så fint! Kämpade på bra på kvällen och var vaken ända till 22.30 typ, så jag sov som en stock till kl 9 dagen efter och det var historian om mitt jetlag på vägen dit, haha. Helt galet. Trodde inte man kunde hantera det så bra. 
Dag två, fredag 12/12, spenderades i Wellington. Cosi köpte byxor, Helena pratade med alla butiksbiträden och så åt vi lunch med Corey. 
 
Lördag den 13onde december, dvs Lucia, så firade vi jul hos Ellie och Trev. Det blev en tidigare jul för att tjejerna skulle till sin pappa mellan den 19-24 typ, och Ellie skulle jobba 24-26 (nu blev det inte så, men mer om det senare) och ja, det var helt enkelt den helgen det passade allra bäst! 
Började med att träffa den här godingen, som är en av tre. Kattungar kan ju vara det bästa som finns alltså. 
Den här godingen har blivit så stor att hon gör volter på studsmattan!!
<3
Paketöppning – ingen får glömmas bort! 
Här fick tjejerna var sitt likadant paket innehållandes....
...toarullar! Det slog tillbaka rätt fort på Trev som fick finna sig i att bli mumifierad, haha. 
Sen var det slut på det roliga för Trev, 
och början för...
kattungarna! 
Som sagt, kattungar är ju typ det gulligaste som finns. Dom här heter Piglet (den svarta) Tigger och Tigger. Innovativt, jag vet, haha. Den ljusaste av dom två orangea har dom dock gett bort till en trevlig kvinna. Hon bodde i ett hus med så mycket blommor och sånt i trädgården att man knappt kom in, och när man väl gjorde det höll man på att drunkna bland alla hennes prylar, haha. Det var nått av det värsta jag sett. 
Vi fortsatte öppna presenter! 
Pausade för lunch
Och provade presenterna, haha. Katya hade fått ett cyklop och sedan åkte dom på en water slide som inte syns i bild. Den funkade sådär...
Sen var det dags för en välbehövlig nap innan det serverades ännu mer att äta och dricka kvällen ut. 
 
Det var helt klart ett godkänt julfirande! 

Nyinflyttade!

Hej hörni,
 
Nu är jag hemma! Och inflyttad i lägenheten jag och Jens ska hyra i ett år framöver. 
 
Det har vart några hektiska dagar, minst sagt. Jag kom hem i fredags, så nästan en vecka sedan, men det är väl lika bra att ta det från början: 
 
Jag har haft tre helt underbara veckor på Nya Zeeland, som jag får skriva mer om och visa bilder från när vi skaffat bredband, just nu är jag uppkopplad via telefonen, hehe. Men den 31 december var det dags att åka hem, så vid 18-tiden släppte min familj mig på flygplatsen. Det blev ett tårfyllt men snabbt hejdå, vilket var rätt skönt, och sen hade jag 6 härliga timmar framför mig på flygplatsen. Jag gick och satte mig på en bänk och läste min bok, och efter ett tag tog jag mod till mig att prata med killen som satt bredvid. Det visade sig att han var jättetrevlig och att han var värre än mig och skulle spendera hela natten på flygplatsen, så vi fördrev några timmar med att tjöta tills jag gick och åt middag och använde mina 30 min wifi till att prata med Jens. Sen lyfte vi runt 12-slaget, blev önskade Happy New Year på både engelska och kinesiska. Därefter hade jag 11 timmar till Hongkong som gick ganska snabbt, sov ändå en del eftersom det var natt i min kropp. 
 
Kom fram till Hongkong och en så gott som öde flygplats vid typ 05 lokal tid. Fick i mig lite frukost, pratade med folk hemma som hade sitt 12-slag, pratade ännu mer med Jens tills jag var tvungen att boarda nästa flyg. 12 timmar tog det från Hongkong till London och det var 12 riktigt sega sådana. Jag sov lite i början, och lite på slutet men annars inte så mycket. 
 
Väl framme i London så tog jag mig till motellet jag skulle sova en natt på. Det var så jäkla härligt att ta en dusch och lägga mig på en säng va. Skulle upp runt 04 så jag tänkte att jag lägger mig tidigt så jag får sovit några timmar. 19.30 sov jag som en stock, ända fram till 00.30. Därefter sov jag inte en blund. Så värdelöst. Kom hem till Sverige vid 10.30 på förmiddagen och klockan kändes som 16 typ, haha. 
 
Jag åkte i alla fall direkt hem och började packa, sen körde vi ett lass till lägenheten, och resten av kvällen packade jag mer och kämpade med att hålla mig vaken. När jag äntligen gick och la mig vid 22 så hade jag vart vaken i typ 20 h. Det är lite väl länge... 
 
Så ja, sedan dess har vi flyttat grejer, försökt komma i ordning, vart och handlat en hel del på Ica, jag har varit på Ikea tre gånger för att jag inte har något minne, osv. Det börjar likna något här hemma nu i alla fall! Det är typ två lådor med lite grejer kvar som vi inte riktigt klurat ut vart vi ska göra av, men annars är allt så gott som klart. Jag ska ringa våran hyresvärd idag och fråga om lite grejer, och så måste vi som sagt skaffa internet, men det är typ det som är kvar. Ska visa bilder någon dag! 
 
Nu ska jag fortsätta greja här hemma dock. Har redan kört fyra maskiner tvätt, en diskmaskin, slängt skräp och lagat soffan, så jag känner mig rätt produktiv ändå. 
 
Vi hörs! Puss

RSS 2.0