LEXIE'S B-DAY!

The day before Lexie's birthday Ellie finished the cake, that, as usual, looked amazing!
Katya liked the icing, even though it doesn't look like that...
Decorations!
The amazing cake!
And then the house got full. 14 kids and 6 grown ups (yes, I'm a grown up!).
We had a piniata!
And popping ballon game
And lots and lots of food....
And ate the cake!
 
And after everyone left it was a lot to tidy up, of course.
 
Then I went to the cinema to see Man of Steel with Cosi.
 
PUSS!
 

Lately, and maybe a little sorry

Hey m8s!
 
I've got some complains lately that I'm not blogging (is that even a word?) enough, and yes, I think that I can agree on that one, sorry about that. Well, I've actually used my camera a little lately, so I guess I can post some pictures. And then I always have my dearest phone that stores most of my pictures at the moment.
 
Well, it's already been two weeks since Frida left, so what have I done since? I've been stuck inside because we had that bloody storm I tried to write about. Seems like I've got the best summer and the worst winter during my year, well done me! I've been working, reading, drinking coffee (hot chocolate) with Cosi, been on Lucia (!), bought makeup (....) and nailpolishes, enjoyed some awesome winter weather with Katya and just yesterday my big girl Lexie turned 6!
 
Anyway, we'll start in one end:
Katya's getting so good at her numbers, and I walked home in a cloud. A cloud that started raining pretty fast.
Me and Cosi bought the same bracelet, so now we're friends for real!!
And here's my Lucia girls. The thing was, that one of the Au Pair Link au pairs had a host family with some connection to the Swedish community here in Wellington. She asked Amanda if she would like to sing in the train (?), which she wanted, and then she asked the rest of the swedish girls. So we got to sing songs in swedish in front of quite a lot of people, haha. And then came the best: everyone had made and brought swedish food, so I ate real lussebullar, cinnamon buns, gingerbread cookies, glögg (thanks to Frida!) and other stuff. There were also a lady that sold swedish stuff, so I came home with these:
HAPPY GIRL!!
And here's my new nail polish (that I really need to remove atm)
And then I had Pippi Longstocking and Tinkerbell for a visit!
Katya and I had the most wonderful afternoon with lunch and play at the river, and then a big play at Avalon Park. My heart ached when I thought about that I have to say goodbye to them so soon.
This is what she looks like when she's eating maple syrup with her finger, haha. Cutie!
Feels good to have a nurse in the house!
We blowed up balloons for Lexie's party, and the dogs attacked me, haha.
 
And here's my new babies!! LOVE 'EM
 
 
The rest I'll put in a separate post, cuz it would totally kill me if everything disappeared now...
 
PUSS!
 
 
 

Nytt försök

Okej, mitt förra inlägg kom ju aldrig fram, har jag sett i efterhand, och då blev jag så jävla sur att jag inte ens tänkte tanken att skriva ett nytt. Men i alla fall;

Det har varit orkan! Hörde någonstans att det var den värsta sedan sjuttiotalet typ. Marken har rämnat under tågspåret, tak har flugit av hus, strömmen gick hos jättemånga (vi klarade oss!!) och det har varit allmänt mycket skador lite överallt, främst nära havet då förstås.

Efter regn kommer ju solsken dock, så vi fick några fina dagar på raken innan regnet kom tillbaka idag.

Igår var jag i stan och åt middag med Frida och hennes familj. Kändes så konstigt att träffa dom här? Haha. Men det var supermysigt i alla fall. Förhoppningsvis ser jag dom när dom åker uppåt igen.

På lördag fyller Lexie år, så då ska vi ha kalas! Spännande med en miljon ungar i huset typ. Och nästa vecka är det juli. Går alltså in i min sista månad här. Så himla galet. Har skrivit min sista learning story och har nu bara goodbye letters och ett enda möte kvar med min program manager.

Har läst 200 sidor av bok nummer fyra i Game of Thrones serien, och fick mail idag om att nummer fem finns till mig på biblioteket, så ska åka förbi och hämta den. Rätt dåligt av mig dock att inte vänta med att läsa dom tills alla böckerna är ute. Vet inte alls hur många år man får vänta på nummer sex liksom. Ser fram emot att komma hem och se serien med Jensi dock!

Nu ska jag packa lite födelsedagstårta i en burk och åka ner till Cosi och mysa.

Hoppas allt är bra hemma. Snart tar jag ju reda på det själv, i egen hög person. Sjukt.

Puss!


Orkan


En Frida-vecka

Så, idag åker Frida hem. Eller ja, hem och hem. Iväg. Hon åker ju till Auckland som sagt, men iväg från mig i alla fall. Så jag utnyttjar henne en sista gång och lägger upp bilder från hennes dator som hon har tagit!
Vi började med att göra muffins med Katya i tisdags.
På onsdagen åkte vi till Wellington, fönstershoppade, och åt Malaysiskt tills vi knappt kunde röra oss.
Jag visade prov på mina balans-skills!
Gulliga var vi också, hehe.
På väg hem njöt vi lite av den höstiga vädret (som här är vinter dock...)
Utsikt från busshållplatsen. Den lilla röda bilen är Ellies.
Sen åkte vi till Light house cinema och mötte upp....
COSI! Och så såg vi på The Great Gatsby.
 
Sen kom torsdag, och då bakade vi bullar med Katya innan vi åkte in till stan för ännu en middag:
SUSHI! Och nått annat som jag åt, hehe. Efter det gick vi till St James Theatre och såg The Phantom of the Opera.
Fredag tog vi bilen ut till Eastbourne och fikade och kollade på utsikten.

Och sen såg vi ett hus som låg så högt upp att dom hade en gondol upp:
Vi dog av skratt när vi såg det, haha.
 
På kvällen tog vi oss in till Welly, åt en riktigt mumsig trerätters med vitlöksbröd till förrätt, pizza till varmrätt och detta till efterätt:
CHOKLADFONDUE!!!
 
Sen gick vi ut och skakade rumpa och garvade åt alla fyllon innan jag satte mig i bilen och körde oss hem.
 
Lördagen var en äkta bakisdag utan att vara bakis, hehe. Vi låg i sängen i hundra år och kollade på New Girl, tog en promenad till biblioteket och hyrde två filmer, åkte hem, väntade på bilen och så åkte vi och badade bubbelbad tills vi kokade innan vi köpte thaimat som vi åt framför en film med vin och choklad till efterrätt, hehe.
I söndags kollade vi också på New Girl alldeles för länge innan vi åkte ner till mallen och försökte presentshoppa. Sedan såg vi en film och åt kladdkaka på kvällen.
 
Nu är det måndag, igen, och jag jobbar fram till onsdag eftermiddag, Ellie har 3 nattskift på raken.
 
Om 7 veckor är jag hemma!!

The Phantom of the Opera

Hej kompisar!
 
Just nu sitter jag än en gång och snyltar på Fridas dator. Personen i fråga står i badrummet och kletar på massa smink för vi ska ut och göra stan ikväll! Eller så ska vi bara på en vuxen middag och jag ska köra bil. Välj själva!
 
Idag sov vi länge, gick upp sent, åt frukost och åkte ut till Eastbourne och Days Bay för en mysig fika i solen. Vi fick dock nog när en fågel bajsade på mig så vi åkte till mallen och strosade runt lite.
 
Igår bakade vi bullar på förmiddagen, jag jobbade lite efter lunch, och sedan bytte vi om och satte oss i bilen in till stan för lite japanskt till middag och efter det: FANTOMEN PÅ OPERAN!! Alltså, det var såååååååååååå bra!! Satt bara och flinade och grät om vartannat. Dom är så fruktansvärt, makalöst dukiga, muskalartisterna. Vi satt jättehögt upp så man såg bra. Det var kul att få lite grepp om själva historien också. Man har ju alltid känt till Fantomen på Operan men aldrig riktigt förstått vad den verkligen handlar om.
 
Well, nu är det väl min tur att kleta på lite smink inför kvällens äventyr.
 
Vi hörs! Puss
 
 

FINBESÖK!!

Jag är hemma om 53 dagar? När Frida åker så är det 7 veckor kvar, det är så himla galet? Känns så skumt.
 
I alla fall: FRIDA ÄR HÄR!!! Och hon har en dator med svenskt tangenbord, hehe. Det kändes så sjukt att ses igen! Så himla overkligt liksom?

Men i alla fall, än så länge har vi hunnit med en jobbdag, möte med min nya program manager, muffinsbak, en dag i stan med lunch och fönstershopping och bio. Rätt bra av oss ändå! Imorgon står bullbak på schemat, och sedan ska vi på Fantomen på Operan på kvällen. Det ska verkligen bli sjukt roligt!
 
I övrigt händer det inte överdrivet mycket här. Det är så mycket vardag det kan bli. Vädret är fortfarande helt okej. När det slår om till sydliga vindar så blir det ju svinkallt som sagt, men jag har kommit underfund med det här med lager på lager och har typ två linnen och två tjocktröjor OCH jacka och halsduk, så jag fryser inte så mycket. Vissa dagar med tjejerna är långa, och vissa går svinfort men jag njuter av att få hela dagar med dom där vi faktiskt kan göra saker ihop, mer än att bara gå upp och ner till skolan/kindy. Älskar stunden innan dom ska sova när vi myser till det i soffan och bara läser sagor. Har för övrigt fått läsa typ EN saga sedan Frida kom.... Dom är all over henne, haha. Trev undrade vad jag skulle göra på min semester!
 
Well well, nu är klockan 12 så vi bör väl sova här. Även om jag inte jobbar imorgon så vaknar ju ungarna. Katya väckte oss i morse när hon stod och skrek i sitt rum, så högt att det lät som hon stod precis bredvid min säng...
 
Försöker skriva lite mer innan Frida åker iväg med sin dator, hehe.
 
Hoppas ni har det bra hemma i sommarvärmen! Puss

Ngawi

Hej!
 
Igar tog Ellie med mig och tjejerna ut till ett stalle som heter Ngawi innan vi droppade tjejerna hos deras pappa. Det sag ut sahar:
 
Vi stannade och kakade lunch och kollade pa surfarna.
Akte vidare till en urcharmig liten fiskeby typ, dar vi at en glass och gick en svang pa stranden.
Och forsokte ta fina bilder. Det gick ju som det gick...
Sen gick vi alla 252 trappsteg upp till fyren och den sydligaste punkten pa nordon.
Vi korde nastan over en sal pa vagen dit!!
Och sa sag vi en helt fantastisk solnedgang. Det har landet slutar aldrig att fa mig att tappa andan...
Om ni kollar noga pa horisonten sa ser ni siluhetterna av ett berg - det ar sydon! (Bergen vi sag fran Kaikoura for familjen som var har)
 
Nu ska jag aka till Cosi och ata cheesecake! Puss

iPhone x10 from Ellie's computer

How am I ever gonna be able to say good bye to these two?!
Spent two afternoons this week like this, I'm not complaining. Even though it was a bit chilly sometimes...
Had yummy dinner with this hottie, Kia!
Happy bday little brother!
Katya's taking selfies.
AW, hehe
Miss my bestie
Frida's here in a week!!!!
 
Got rid of my computer today too, feels a bit empty, but good to have some extra space in my drawers, hehe.
 
Puss

RSS 2.0