HP

Såhär tycker vi om högskoleprovet


but you didn't have to cut me off

Har snöat in totalt på denna låten. Den går verkligen på repeat här alltså. Vet inte vad det är med den jag tycker om så mycket, men är helt kär i den.

Annars har jag sett Let's Dance ikväll med mormor. Är så imponerad av offentliga människor som vågar göra något oväntat och svårt, som Anton Hysén när han kom ut som homosexuell. Eller Camilla Henemark som verkar ha haft ett riktigt tufft liv det senaste.

Imorgon är det som sagt Högskoleprovet. Jag och Johanna tänker ha myskläder på oss och vara allmänt gosiga. Tror det kan bli bra alltså.

Frågan är hur jag ska hinna med att öva på mitt tal, göra färdigt powerpointen och göra en powerpoint till bildredovisningen på tisdag i helgen eftersom jag planerat att hänga med min man hela söndagen. Men det löser sig. Jag löser det.

Nu ska jag sova. Wish me luck tomorrow. Och lycka till alla andra som ska göra det såklart! Puss

Fredag, igen

Godmorgon!

Kollade malien i telefonen, och såg att jag glömt att bifoga projektarbetet när jag skickade in det igår, så typiskt mig, gör alltid samma tabbe, så nu var jag tvungen att starta datorn.

Annar lyser solen på mig, kalendern är full. Idag ska jag sola, träna och hem och sova eftersom det är Högskoleprovet imorgon. Är så himla otaggad men får bunkra upp med en massa choklad så ska jag nog överleva. Därefter är planerna lite osäkra, men ska nog kika på Jens match kl.18 och sedan ska jag ta med honom hem och mysa. På söndag är det bio som gället, och vips var det ny vecka. Den sista veckan innan påsklovet, nöjd.

Nästa vecka ska jag träffa min första elev!!! (Har drömt mardrömmar om det) Är så nervös, men det kommer gå skitbra säger alla, så då bestämmer vi nu att det gör det.

Jag har förövrigt inhandlat två klädesplagg denna månaden (eftersom jag  fick lön, tjoho) och båda är rosa?! Är übernöjd dock, ska ha på mig byxorna idag, och skjortan hade jag igår.

Men, nu tänkte jag dra mig uppåt, (eller ner kanske? Är ju ändå på övervåningen) och käka lite frukost.

C U M8S

Total vändning

Att ligga vaken så långt in på natten att man inte vågar kolla på klockan och varva prat med kyssar mest hela tiden, för att sedan somna i världens finaste armar.

Tror jag är kär.


Ensam

Att vara ensam en lördagkväll ger mig fortfarande lika mycket ångest. Känner mig alltid ensammast i världen och vill bara lägga mig i fosterställning och gråta.
Skillnaden på då och nu är att jag vet att det går över, att jag inte panikar på en gång och att jag tar tio djupa andetag och tänker efter innan jag förutspår min egen undergång.

Så skönt att ha kommit någonstans, framåt.


Det senaste


Mamma funderar tydligen på ny säng. Inte mig emot, då tar jag hennes 180 säng och flyttar upp den till mitt rum, hehe. Åt Berts hummersoppa också. Matorgasm.

Hittade ett par kaniner att ha på fötterna (OBS, ej riktiga) och älskade tanten med hatt på gymmet! Är det Guldvecka så är det.

Skrattade åt Stefan i hatt och min tröja, och kollade när han åt det vidrigaste på länge. Tortillas med fiskpinnar och majonäs..........

Åkte på en nostalgitripp när Emil bjöd mig på syrliga kulor, sånt åt vi i 6an typ. Hur gammal var man då? 12? 13? Fotade Emil också, hehe.

Gosade med en rävsovande Emil, och hotade att döda honom om han inte ville gosa mera.

Läste tidningen.

Min nästa bil blir nog en sån här!

Bildprojekt

Tänker på det mer och mer, att det bara är 2,5 månader kvar i skolan. Galet är vad det är.

Alldeles nyss hade jag superångest inför det sista. PA't, bildprojektet, fysikprovet. Men nu känns det helt okej, till och med rätt bra.
Satt i många timmar igår och letade inspiration till bildprojektet och hittade rätt mycket bra, ska visa er! PA't går framåt. Vi har skrivit en del på avhandlingsdelen och även börjat så smått på diskussionsdelen. Vi har hela onsdag nästa vecka till vårt förfogande och sedan ska det in för respons hos våran handledare samma vecka. Förut kändes det som att shiet, det måste vara färdigt tills v.13!!!! men nu är det lite mer vi skriver lite si och lite så och så ser vi vad hon säger om det och det känns superskönt.

Fysiken har jag suttit med mer eller mindre hela dagen. Har aldrig löst såhär många stjärnuppgifter tror jag, men är inte säker på om det hjälper så mycket. Tycker fortfarande det är väldigt svårt. Å andra sidan sägs det ju att det är gymnasiets svåraste kurs, och Hank o co. säger att det här är det svåraste avsnittet, så det är helt enkelt det svåraste på gymnasiet jag gör just nu? Konstigt att det är hard liksom.

Som sagt, här är lite av inspo-bilderna:

Nått sånt här vill jag ha min bror till att ställa upp på. Roliga miner helt enkelt.

Något i den här stilen vill jag ha redigeringen. Mycket kontraster. Ljusa och mörka ytor.

Sedan vill jag lägga på en gråskala i den här tonen. Eller ja, något i den stilen i alla fall.

Bilderna kommer från http://www.cyrillagel.com/index.php, http://www.fotoartak.com/index.html och http://www.anttiviitala.com/

Suck

Sitter och letar inspirationsbilder till mitt projekt i bilden och halkade in på denna hemsidan, http://www.fotoartak.com/, och sedan in i kategorin Nude.

Såhär ser det ut när en kvinna poserar till kategorin Nude.

Såhär ser det ut när en man poserar till kategorin Nude.

För han var ju jävligt naken osv? Blir så trött. Har vi inte kommit någonstans i utvecklingen?



Söndag, igen

Veckorna går förbannat fort. Nu är det söndag, igen, och jag ligger i min säng och njuter av livet. Försöker i alla fall.

Igår när jag kom hem, klockan var nog halv tolv ungefär, så regnade det lite sådär stilla, och det var inte kallt ute? Det kändes verkligen som en sommarnatt. Och när jag vaknade i morse så skrek fiskmåsarna sådär som jag brukar hata av hela mitt hjärta, men nu kändes det för några sekunder som att det återigen var sommar, och jag har aldrig längtat så efter dom skriken förr.

Jag brukar inte känna såhär. Att sommaren borde komma nu, men jag tror det beror på allt som sätter igång, allt som ska hända. Det känns som att det är nu det börjar på riktigt, livet liksom.

Men, ska inte förhasta mig, även om jag har ett helt liv att leva kan jag åtminstone börja med den här dagen. Nu ska jag gå upp, äta frukost, läsa tidningen och sedan ska jag ut och tvätta bilen.

Puss!


Äntligen fredag

Efter över två timmar på gymmet sitter jag nu i min säng iförd mjukiskläder. Borde dock snarast leta upp något att ha på mig för om en stund sätter jag mig i bilen mot Kungsbacka. Ska äta på Esters ju, har längtat hela veckan!

Förstår inte varför det är så svårt med kläder nu för tiden. Mår ju dåligt. Vill inte ha på mig något alls förutom mjukisar och gosetröjor typ.

Jaja, time to go!

Trevlig helg osv vänner. Puss

Torsdagstankar

Var på återbesök hos psykologen idag. Kände verkligen vilka framsteg jag gjort, hur långt jag kommit på vägen.
Från att inte ha vetat vart jag skulle ta vägen med allt, till att ha benat ut allt, tagit tag i var sak för sig och lärt mig hur jag fungerar. Nu kan jag hantera de flesta känslor som kommer, nästan utan problem. Jag vet hur jag fungerar, hur jag reagerar och vad som händer om jag beter mig på ett visst sätt. Och det är så himla skönt.

Jag har växt så mycket, lärt mig så mycket och förändrats väldigt mycket, antar jag. Till det bättre hoppas jag förstås.
Den känslan, när man nästan står och ser ner på sig själv och vad man åstadkommit, den är rätt häftig. När man känner att man verkligen kommit någon vart. Jag håller ju för tusan på att bli vuxen. Hur ska det här gå?

Det senaste


Min bror var blåslagen och åt tomat och jag hade jordens sämsta kläddag. Kände mig ful i allt.

Fikade med Gosis och skrattade lite åt Yali när hon byter plats på bokstäver. Soplen istället för spolen.

Hade håltimma helt själv så jag åt glass och solade. André gjorde en Tage, men jag gjorde sönder honom...

Gjorde mitt livs första fiskbensfläta och pussade på bror som somnade på min axel.

Började läsa Jonas Gardells Jenny och världens bästa skämt var det första jag läste.

Onsdagstankar

Projektarbetet ger mig ångest, men snart, snart är det över. Och när det väl är över är det bara roliga saker kvar. Förstår det knappt själv.

Ska snart ringa mina kusiner och höra om jag kan kila upp till dom och scanna två papper, och därefter funderar jag på att bara bädda ner mig och se en film eller två.
Helst hade jag somnat lika skönt som jag gjorde igår med sällskap, men tror tyvärr inte att det är så bra idag. Man kan ju inte få allt här i livet.

Imorgon är det redan torsdag (?) vilket innebär en sväng på gymmet och, denna torsdagen, en timmes filmtittande. Hårt liv som sagt. Sedan är det fredag och då ska jag äta på restaurang! Längtar ihjäl mig typ.

Sitter och kikar på jobb man kan anmäla sitt intresse till, dvs, elever. Klarar jag verkligen det här?

En helg i matens tecken.

Hej!

Som vanligt är det lite tight om tid på helgerna. Eller ja, tight och tight om tid, men jag har helt enkelt annat för mig.

Mat hos Åkesons var kalas! Det var hur gott som helst, och som vanligt gör man misstaget att trycka i sig lite lite extra så att man nätt och jämt får ner efterrätten sedan. Matkoma.
Slängde mig sedan in i bilen för en fika med Johan (proppmätt som jag var) och efter det hem till Anton där det bjöds på lite Vietnamesiskt-inspirerad mat. Jag är ju inte den som tackar nej till mat, som ni vet, så där fick jag i mig lite till.
Sedan styrde vi kosan mot stora staden Göteborg och This means war på Bergakungen. Den var över förväntan, helt klart.

Åkte hem och somnade i ett par mysiga armar. Söndagen spenderades, helt utan söndagsångest, i sängen, soffan, och med ännu mera mat. Min man gjorde ägg och bacon till frukost åt mig, och lite senare blev det grillat. Jag klagar inte, hehe.

När jag sedan kom hem till my place, so to speak, så kom min gosiga bror och kröp ner i min säng och gosade järnet. Man får ju ta vara på tillfällena för jag är ju aldrig hemma, säger han. Kan hända att han har en poäng.

07.50 ringde klockan idag. Alldeles för tidigt. Tog mig i alla fall igenom ett pass på gymmet, redigt med PA-plugg, en lunch på Linnéas och mer plugg för att återigen parkera mitt arsle vid mannens matbord och äta mer mat. Känns som att jag inte gör annat än äter?

Nu ska jag i alla fall krypa långt ner i sängen och se på Skavlan innan jag förbereder mig för ännu en hård vecka i skolan, hehe.

Puss!

Det där med ett jobb va.

Okej, nu ska vi se här då.

För två veckor sedan så ringde det en tjej till mig och sa att hon kom från ett företag som heter Smart Studies. Det är ett företag som antäller privatlärare och som man vänder sig till om man vill ha läxhjälp. I mitt fall ringde hon eftersom någon (tydligen) hade rekommenderat mig som lärare. Vi bestämde då en tid för telefonintervju och jag fick även en uppgift jag skulle förklara, ett s.k. pedagogiktest.

Så ringde hon igår och sa att jag fått jobbet!!

Det innebär alltså att jag kommer få tillgång till ett inlogg och därefter kan man gå in och anmäla intresse till elever som jag antar registrerat dig där. Är dom intresserade av en så hör dom av sig och man bestämmer när, var och hur man ska ses och på så sätt blir man deras privatlärare. Hur bra som helst! Jag bestämmer när jag kan, hur ofta och hur många elever jag vill ha, och allt är egentligen på mina villkor. Är så himla glad!

Och om vi ska ta oss vidare till dagens program så står lunch/mat hos Åkesons på schemat. Kan bli spännande eftersom dom är jordens mest pratglada människor, haha. Efter det ska jag på bio, verkar det som. Det blir kalas.

Operan igår var hur bra som helst! Dom är så oerhört duktiga allihopa. Det roligaste på hela föreställningen var när killen som spelade Greven (Figaros bröllop satte dom upp) försökte bryta upp en låst dörr och glömde av sin replik. Det satt någon i publiken och hjälpte till när folk tappade bort sig så hon sa "Dörren är låst", eftersom det var hans replik. Istället för att fortsätta spela och ta upp sin replik igen säger han då: "Jag vet..." med en stor suck, haha. Ingen är väl mer än människa och det var sjukt mycket att komma ihåg, så det gjorde absolut ingenting, men det var så roligt att han bara fann sig i det hela och drog ett skämt när han tappade bort sig.

Och en sak till! (Det blev änna ett långt inlägg) Glöm inte ladda ner Amanda Schulman och Hanna Widells podcast och lyssna. Dom är sjukt bra.

Puss!

Jag har fått ett jobb?

Är inte längre arbetslös!!!

Woho! Så himla spännande.


Ska berätta mer, jag lovar, men just nu är jag på väg till Göteborg för att kolla på min vän Annies föreställning. Dom är alltid lika duktiga så jag ser verkligen fram emot det. Måste klä på mig, kanske slänga på lite smink så att man ser anständig ut, bestämma skor, och sedan springa runt och tända i hela huset.

Vi hörs!




Det här är min hårda klasskompis Josefin

Läs hennes blogg!

Hjärngymnastik

Sitter i min säng med en värkade fot och ler.
Ler för att jag har världens finaste vänner.
Ler för att jag vaknade bredvid en fin pojke imorse, om än aningen tidigt, men ändå.
Ler för att om två månader är jag på Rhodos.
Ler för att om tre månader åker jag till Cypern.
Ler för att om tre månader har jag tagit studenten, gått på bal, avslutat det förbannade projektarbetet som ger mig ångest, och pluggat färdigt för över ett års tid framåt.

Jag har så himla mycket att se fram emot att jag glömmer av att det fortfarande är nu. Det där med att hitta någon form av motivation till att plugga är så gott som hopplöst. Idag har jag till exempel legat i soffan, kollat på Vem vet mest? och gjort muffins istället för att läsa kemi.

Samtidigt är jag så fruktansvärt rädd för allt som ska komma. Att jag bestämt mig för att åka iväg ett år som Au Pair på Nya Zeeland till exempel. Helt jävla livrädd är jag. För att åka hela vägen till andra sidan jorden och vara borta allt för många timmar och minuter.
Jag vet ju att jag inte kommer ångra mig, men är ändå döskraj.

Jag vet ju hur fort tre månader går. Det var tre månader sedan det var jul, ungefär. Och det var nyss. Så snart har jag gått ur skolan? Shit, jag blir helt lycklig när jag tänker på det. Och döskraj. Som sagt. Känner mig som en schizofren när jag pratar såhär, men det är verkligen så det känns. Så himla blandat. Jag är för sjutton typ vuxen? Enligt svensk lag är jag myndig. Jag får köra bil! Det kan jag fortfarande känna, "Shit, jag har körkort?!" Så oerhört mycket känslor. Känner mig inte riktigt redo att växa upp. Än. På en stund. Tror jag.

Ge den 30 min av ditt liv.



Sånt här gör mig så fruktansvärt, förbannat, oerhört, makalöst imponerad. Beundrar människor som brinner för något såhär mycket, och har ett sådant driv. Samtidigt vill jag bara gråta åt hur det ser ut i vissa delar av världen. Hade svårt att hålla tårarna tillbaka när jag såg den. Se den. Snälla.

Sport-TV-kväll

Åh herre. Sitter och kollar Arsenal-Milan. Arsenal måste vinna med 5-0 för att gå vidare. Just nu står det 3-0, och van Persie missade precis jordens läge. Avlider så spännande.

Innan förlorade Kungälv mot Villa, tråkigt, men det var ändå match av det ett tag.

Annars har jag läst kemi, och Arvtagaren. Snart är 900 sidor bok slut och jag gråter nästan när jag tänker på det. Så himla bra är den.

Imorgon är det redan onsdag, och efter det är veckan gjord, om man räknar bort kemiprovet på fredag.

Nu ska jag åter lägga min uppmärksamhet på matchen!

Puss!


iPhone x14


Åt monsterfrukost och undrade varför Kenneth får ha en egen dag.

Klädde av mig som om jag vore en filmstjärna och hängde med bästa.

Skrattade så jag fick ont i magen åt dom här två.

Hängde på Sjöarn och åt glass.

Lekte på kemin och åt vårens första glass utomhus!

Två godingar!

En solande Rocky och sjukt goda chokladcupcakes.

Hälsningar från oss!



Hej, mitt namn är Sid


Helg

Hej!

Har helg för fullt. Igår fyllde gamlingen år och det firades med matorgasm som ledde till matkoma.
Åkte efter det till Kungsbacka, tillbringade kvällen i massa trevliga pojkars sällskap och somnade gott i en trång 90-säng med ett par armar, tillhörande en fin pojke, runt mig.
Vaknade till brunch bestående av äggröra, bacon, pyttipanna och mackor. Bästa.

Lapade sol med en bok när jag kom hem. Förflyttade mig in när den gick ner, aningen nöjdare efter lite D-vitamin.

Steg precis på bussen efter att ha gjort tabben att ta för givet att den gick, vilket den såklart inte gjorde. Detta resulterade i en halvtimme i kylan, och detta inlägg.

Njuter av varje sekund för tillfället. Försöker i alla fall. Puss!


Lillebror, bli inte som jag när du blir stor


Tjena goding



Så. Jävla. Charmig.

RSS 2.0