Årsresumé

Har försökt mig på årsammanfattningar förr, ibland har det skitit sig, ibland har det faktiskt gått ganska bra, men i år orkar jag inte med något sånt. 
 
Satan vilket långt år det varit ändå. Känns som att det var i ett annat liv jag passerade halvvägsgränsen för mitt år borta, ett annat liv jag firade en varm nyårsafton och framför allt ett annat liv sedan jag stod på Landvetter och ville gråta av alla känslor. 
 
Vi firade in det här året i mitt gamla hus, på andra sidan jorden. Kysstes, skålade något äckligt sliskigt och gick och la oss med en gång typ. Upp i ottan och vidare på nya äventyr. Sa ett hastigt hejdå till familjen den 6e om jag inte minns fel, och ett vidrigt hejdå till Jens den 10onde, och sen fortsatte jag sommaren med massa skoj. Gud, jag kollar på bilder och reaktionerna är typ "Just det, det har jag gjort med." "Åh gud, det minns jag nu ja!" "Shit, hur kunde jag glömma det här?" Och ja, jag har verkligen gjort mycket. Något som jag är extra stolt över är ändå mina 11 dagar på sydön, helt själv. Fan va jag växte då. Jag såg så mycket, gjorde så mycket, skrattade så mycket och var så jävla livrädd, i en enda stor röra typ. 
 
Sen blev det höst och vinter, dagarna sprang iväg, jag läste böcker för glatta livet (Game of Thrones<3) och vips så var det bara 5 veckor kvar, och sen 4, 3, 2 och 1. Och så var det dags för ännu ett hejdå. Gud, min sista vecka är ett enda töcken typ. Så himla himla jobbigt att krama mina älsklingar en sista gång. 
 
Så kom jag hem och slogs i ansiktet av den omställningen. Att komma hem utan en plan, utan jobb, utan någonting verkligen, var inte så lätt. Men, jag tog tag i det tillslut och nu jobbar jag på dagis. 
 
All in all har jag lärt mig helt sjukt mycket, vart med om helt sjukt mycket, lärt känna så många nya fina vänner och haft ett väldigt känslosamt år. Nu hoppas vi att 2014 bjuder på lite mer säkra framtidsplaner. Skulle gärna vilja börja plugga i höst, om jag bara kommer på vad. Annars ska jag spara pengar och så skulle jag vilja hälsa på min familj i vinter. Tågluffa står också på önskelistan, men vi får väl se vad framtiden utvisar. 
 
Tack för i år allihopa, och gott nytt på er ♥

Till er som säger att feminism inte behövs

Just nu finns det en hashtag på Twitter som heter #mörkertalet där kvinnor i olika åldrar skriver, både anonymt och inte, om när dom blivit våldtagna. 
 
Jag mår så jävla illa av att det ser ut såhär, i Sverige, idag. I vårt "moderna, jämställda" samhälle blir kvinnor och flickor våldtagna varenda jävla dag. Oftast av närstående så som vänner, pojkvänner, pappor, styvpappor. Gå in och läs, om ni orkar, och kom tillbaka och säg att Sverige är ett jämställt land, att feminism inte behövs, att kvinnor och män har det likadant i Sverige idag. Kom tillbaka och säg det. 

Julafton!

Julmat! 
Våran julgran är lite tanig, men den blev ändå fin med pynt i! 
Plutten <3 
Och tomten kom på besök! 
 

Lite blandade julbilder

Hej kompisar! 
 
Hoppas ni hade en himla bra jul allihopa. Själva så firade vi med lite julmat och paketöppning här innan mamma åkte till jobbet, sedan åkte jag, Emil och Jens vidare till Jens mormor och morfar för lite fika för att sedan avsluta hemma hos Jens med en omgång TP, som jag och Pia såklart vann! 
 
Blev ingen utgång igår pga att jag mått rätt dåligt i typ 3 dagar, och det kändes jävligt onödigt att riskera nyår för att kunna gå ut på juldagen. Dessutom går ju varenda jävel ut på juldagen, så det var väl 10 års kö för att komma in överallt, och svindyrt såklart. Ganska nöjd ändå över att jag åkte hem. 
 
Fredagen innan jul, dvs den 20onde när Jens var klar med alla tentor och sådär, så åkte vi till Jul på Liseberg!
 
Det var lika fint som vanligt. 
Och glasscafé-gubben hade ett stånd med choklad. Sååå coolt!! Kolla liksom, alla dom där sakerna är gjorda av choklad?! 
Vi tog julkort! 
Och sen klädde jag granen! 
Hemma hos Jens skulle vi ta fram julpyntet, och då trillade det ner en död mus från vinden :( Den var så himla söt och åh, hemskt var det. 
Sen åt vi gomiddag och mannen i mitt liv tyckte det var okej att äta i kalsonger. Inte mig emot. 
Stängde på dagis! 
Väntade på att han där bak skulle vakna... 
Sen var det julafton och vi skicka snapchats för glatta livet!
Och så blev det juldagen och jag kom hem till min säng och var rätt nöjd ändå. 
 

SNART julledigt

Hallåhej
 
Imorgon är min sista jobbdag detta året och det ska bli sååååå skööööönt!! Längtar efter sovmorgon. 
 
Var i stallet idag. Självklart regnade det enbart när jag var ute och red, inte när jag åkte dit och inte heller när jag åkte hem. Men det var mysigt ändå! Det går så himla mycket bättre nu om man jämför med i början. Vi galopperade till och med typ några halva steg i vänstervarvet idag!! Annars går det liksom bara i höger. Och i början så var det bara race runt runt i galoppen, men nu är det ändå rätt kontrollerat och går inte i 140 längre. Så nöjd.
 
Har ganska mycket planer för julledigheten har jag märkt. Det börjar imorgon med Jul på Liseberg, fortsätter med julfika med Beda på söndag, The Hobbit II på måndag och uppersittarkväll, julafton på tisdag, juldagen och min första juldagsutgång (troligtvis) på kvällen, middag med Jens barndomskompisar, sen lite mellandagsrea med Joss och Frida och så sist men inte minst nyårsafton! Som dock inte är helt klar än. Förutom vad jag ska ha på mig, hehe. På tal om det, vad fan har man på sig på jul? Funderar på att ha min byxdress bara för att man alltid äter så förbannat mycket och den är typ som pyjamas, men den kanske visar lite för mycket tuttar? Å andra sidan, vem har dött av det, hehe. 
 
Skulle ladda upp en bild här men hade visst inte tagit något vettigt sedan sist, så ni får klara er utan. Nu ska jag snart chatta med Comviq (började på plats 95 i kön, har nu 9!!) och sedan gå och skriva ut en sak. Sen tror jag att jag däckar rätt hårt, hehe. 
 
PUSS OCH GOD JUL OM VI INTE HÖRS INNAN ♥♥♥♥♥♥♥

Mitt Spotify-år

Det blir några minuter om året alltså....

Fredagspodden i mitt hjärta

Lyssnade på Hannah och Amandas podd (älskar fredagspodden <3) och dom pratade om The Golden Year och att rensa osv, och jag fick sån himla lust att rensa ut allt jag inte vill ha kvar. Kläder, bloggar som jag läser bara för att jag alltid gjort det, mina en miljon spotify-listor som jag aldrig lyssnar på, skor och prylar. Man har ju så jävla mycket? Mår lite illa av det ibland... 
 
Jag vaknade 06 idag, skoj. Har i alla fall lyssnat på poddar, sett julkalendern, läst massa bloggar och ätit bulle till frukost och klockan är 08.45, så man blir ju ganska produktiv. Även om jag hellre hade vaknat vid den här tiden... 
 
Ska träffa Frida idag, för första gången på flera månader tror jag?! Hon har ju flyttat till Karldstad den jeveln. Slog mig igårkväll att jag måste ju hälsa på någon gång? Det ska jag göra! 
 
Nåja, nu ska jag fortsätta med bloggarna och min rensning och sedan kolla på något! Puss

Fina (leriga) Hanna

 
Tog mig typ 40 min att få bort all lera i fredags?! Jesus alltså. Kunde inte ens stå inne för att det dammade så mycket. Fick liksom ingen luft, uscha. 
 
Är för övrigt så glad att jag fått chansen att börja rida igen. Spenderar lätt 3 h i stallet, lätt. Det är som terapi att gå där och pyssla. 

Julklapparna klara!

 
Färdig med alla julklappar!! Och råkade köpa en till mig själv, hehe. Min nyårsoutfit är spikad dock! Skor har jag inte bestämt än, men har ju några att välja på så det löser sig nog, hehe. 
 
Legat i sängen sen jag kom hem för övrigt. Sett två avsnitt Gossip Girl, två avsnitt New Girl och Julkalendern. När jag inte hinner med sånt här så längtar jag verkligen efter tid att göra ingenting, dvs ligga i sängen och se på serier, men när jag väl hinner med så är det rätt långtråkigt ändå. I alla fall när man är själv. 
 
Imorgon öppnar jag på förskolan för första gången. Vi förväntar oss 5 barn på hela dagen, varav två var sjuka idag, så dom kanske inte kommer. Så himla sjukt om vi får 3 barn liksom? Jag som tyckte det var glidigt med 13 och 11 två dagar denna veckan... Well well, ska bädda ner mig for real och kanske lyssna en podcast eller något. Har så många avsnitt att lyssna ikapp, men jag hinner inte med det heller. Får börja promenera några mil i veckan eller nått. 
 
Puss!

En vanlig dag på jobbet

Var på promenad med barnen idag! Dom är ju för charmiga med alla hundra laget kläder och reflexvästar och allt. 
Vi gick till Fyren och kollade på pepparkaksbyggena som fanns där. Här var ett helt sjukt slott någon hade byggt. Det var gigantiskt!! 
Spyflugan Astrid, sååå charmig!
Här är avdelningen där jag ska vicka i januari's tåg! Det röstade jag på, hehe. 
Och här är avdelningen bredvids bygge. 
 

GRATTIS MIN PLUTT <3

Idag fyller den här plutten 13 år. 
Älskar dig!
 

Malmoe

Hej kompisar! 
 
Busy busy här ja, hehe. 
 
Blir så trött på mig själv. Jag tog med kameran när jag åkte till Malmö i helgen, för att upptäcka att den tar helt suddiga bilder. Blev så jävla trött på att ingenting någonsin funkar som det ska och använde den inte mer. Nu när jag kommer hem och undersöker saken lite närmare så inser jag att jag bara råkat vidra inställnings-hjulet ett snäpp så den var på någon effekt, och därav dom suddiga bilderna. Bra där Linn, ditt pucko. 
 
Well, det är bättre än ingenting, så här kommer några mobilbilder och några suddiga kamerabilder: 
Jag åkte tåg ner och åt Riesen innan 08 på morgonen. Kom bara till Halmstad, fick vänta där i vad dom sa skulle bli 2 h på ersättningsbuss, men som tillslut blev 1 h. Åkte därefter direkt till Helsingborg där Josefine hämtade mig för att vi skulle få någon tid alls tillsammans, haha. 
Vi åkte hem till henne och åt, sen in till stan och vidare till Therese för fika!
SNÖÖ!!
Josefine jobbar på ett café så här är en 300-kronors-tårta som skulle slängas. Den hamnade i min mage!
Malmö var oväntat mysigt faktiskt!
 
Skulle åkt hem på söndagen, men vi förlängde till måndag så att vi kunde se Catching fire på söndag kväll. SÅÅÅ BRA!!
 
Ytterst bra helg helt enkelt. 
 

RSS 2.0