Vi har det bra!

Simmade med delfiner idag!! Kan nu dö lycklig.

Är nu tillbaka i Wellington för lite nyårsfirande och sedan bär det av norr ut. Vi hörs när vi hörs! Puss


God jul!

God jul från ett 25 gradigt Nya Zeeland :)


Kanske sista blogginlägget i år...

IMORGON åker jag och möter min familj på flygplatsen. Hur sjukt är inte det?
Antagligen lika sjukt som att jag måste säga hejdå till Therese... Känns sådär, men, vi bor ju trots allt inte så långt ifrån varandra hemma.
 
Annars har dagen mest gått åt till att tvätta, städa och göra i ordning då Ellie har varit hemma. Flickorna åkte iväg med sin pappa strax efter 3, och då åkte jag och Ellie ner till en stor secondhand-butik och kikade lite. Fick med mig en klänning hem som, efter Ellies rabatt osv, kostade 6 dollar, dvs 30 kr. Helt okej om du frågar mig! Sedan tog vi en glass på vägen hem som vi satt och åt på stranden, livet ibland alltså.
 
Och ja, familjen kommer ju som sagt imorgon, och så Jensi på lördag. Sedan är det ju jul, resa, nyår, resa, osv osv, så det kommer garanterat vara tyst som i graven här. Ledsen för det, men familjen betyder lite mer än bloggen, hehe. Kanske slänger in ett snabb-inlägg från telefonen någon gång, men datorn får nog sova en stund.
 
Ikväll kommer Josefine på kycklinghamburgare och så ska vi göra knäck! Det blir kalas minsann.
 
Och så lite bilder;
Sushi och sashimi tallrik & två tjejer på bussen till Therese för en sista playdate.
Yummy & sommar!
Buss & Fish 'n chips middag!
Hur man underhåller två småbarn i en busskur!
 

Och ja, vi hörs när vi hörs helt enkelt!
 
God jul och gott nytt år och allt sånt där till alla hemma. Puss puss puss puss puss ♥

Att bada i december

Helgen har varit super! Fredagen var lugn och skön, lördagen spenderade i stan med Therese och kvällen (och halva natten..) hos Josefine med bara en väldans massa tjöt (ja, TJÔT, Josefine!). Söndagen var det dags för stranden och det var heeeelt underbart, verkligen.
 
Och nu är det måndag! Jag är ledig, men Therese undrade om jag ville följa med henne och hennes kidz till simhallen, och det hela slutade med att Ellie och flickorna, jag och Therese och hennes barn åkte ihop. Väldigt mysigt, och lite skönt att bara vara där som "extra hjälp" utan att ha fulla ansvaret själv, hehe.
 
Joss, jag åt annan sushi idag! Insåg dock när jag kom hem att jag tagit bilden i svartvitt, men men...
Sommar!
Sen blev det glass!
Och just det, numera har vi en gran också! Vi försökte ta bilder, men barn och djur är fan hopplösa alltså...
<3
 
Och så stranden:
Mer glass, hehe.
Och jag badade!!
 

Puss!

Sommar!

Sommaren är här och jag spenderade min lediga söndag på stranden. Underbart! Jag missade dock solkrämen på vissa ställen, typ allra längst ner på ryggen, och sedan tog jag solkräm innan jag tog av mig bhn och solade ryggen..... Inte så himla kul just nu kan jag ju känna...
Men jag badade!! Var förvånansvärt varmt i vattnet faktiskt.

Har precis ätit lite godsaker med Ellie och hennes två kompisar och nu ska vi se på Salmon fishing in the Yemen!

Imorgon är jag ledig, och sedan är det bara tisdag och onsdag kvar, sen ska jag hämta dom!!! Åh herre gud.

Ska försöka hänga med i filmen nu, vi hörs! Puss


we heart it

Nya Zeeland humor, tror jag?

Vilket jobb man har!

Hej!
 
Fulla dagar det senaste.
 
Hade världens härligaste kväll med BBQ (grill) ute på baksidan med Ellie och Trev sist jag skrev. Sedan dess har jag gått och kliat konstant på en miljon myggbett jag införskaffade mig. Nästa gång ska jag använda den där insektssprayen vi har någonstans...
 
Dagen efter det var det Lucia, som inte uppmärksammades alls här såklart, och playgroup som gällde. Den spenderade på Oriental Parade med Fiji-tema eftersom det var Therese's sista (buhu...). Vädergudarna var på våran sida och solen strålade verkligen. Sommarn är här!
Vi var sena (som vanligt) så när vi kom hade alla redan påbörjat morning tea.
Katya tyckte lekplatsen var roligare än stranden.
Dom två galna svenskarna badade....
Medans andra höll sig till land och nästan brände ryggen för att hon var för lat för solkräm, hehe.
Gosisarna!
 
När jag kom hem la jag mig bara på baksidan och solade eftersom jag egentligen var ledig. Sååå skönt att bara ligga och steka och lyssna på podcasts.
Vid tre var det dags för huset att fyllas med ungar. Vi hade BBQ för Lexie och hennes två klasskompisar plus syskon, och så Cosi's barn, och snacks för dom vuxna för att ladda in för Assembly, Lexies skolavslutning. Det var ungar överallt, solen sken och livet var bara härligt!
 
BQQ!
Vuxen-snacks, hehe.
Yum!
 
Sedan blev det fredag. Ellie var hemma idag, så vi har städat lite och sådär i gästrummet där nere, och sedan tog hon en sväng på stan med Lexie efter att hon gått på sommarlov kl.12. Jag, Katya, Lulu och Therese och hennes barn hade film-eftermiddag hemma med popcorn och allt, så vi hade det minst sagt väldigt lugnt och skönt.
 
Nu är det helg, men schemat är förvånansvärt tomt. Himla skönt om jag får säga det själv. Sedan är jag ledig på måndag, tisdag är det årets sista möte med min program manager, onsdag är det förhoppningsvis playdate med Cosi, och på torsdag kommer mamma och resten!!! Dom är förresten på planet från Hongkong till Sydney i skrivande stund. So far hade allt gått bra. Skönt att höra.
 
Vi hörs när vi hörs, helgerna brukar ju vara lite sämre än vardagarna, hehe. Känner mig väldigt nöjd med att jag plockar med mig kameran överallt förresten, klapp på axeln där!
 
Ta hand om er hemma! Puss

12/12/12

Idag är det för övrigt den sista dagen på nästan 100 år som det är samma siffror, eller hur man nu ska uttrycka det. 12/12/12 liksom. Jag spenderade den som sagt med BBQ på baksidan. Satt ute och njöt av solnedgången tills den var över och det blev kallt. Då ringde mamma på skype och visade soluppgången hemma. Helt makalöst vackert när det ångar från hela havet och ljuset är sådär magiskt. Lite avundsjuk blev jag allt, men föredrar helt klart shorts och tshirt, hehe.
 
Nu ska jag försöka ta mig i säng, och skriva färdigt min Learning story som jag inte kom allt för långt på förut, hehe. 
 
Puss!
 
Yum!
 

Sommarvärme, äntligen!

Hej!
 
Ligger i sängen och latar mig, medans Ellie och Trev (tror att han kommit nu i alla fall, haha) förbereder/lagar mat!
Tänkte skriva en learning story, men jag fastnade i mina bloggar, som vanligt, så får väl se hur det blir med det...
 
I måndags så var Ellie hemma och fixade och trixade, bla bakade pepparkakor och väggar och tak och sånt där till ett pepparkakshus, så jag och Katya var ute på äventyr. Det såg ut såhär:
Vi startade med lite story time på biblioteket med dessa fina tjejerna!
<3
Fortsatte på museet i Lower Hutt, där vi hittade massa roliga leksaker, innan vi åkte hem i lagom tid för kindy!
 
Tisdagen var jag världens mest effektiva när jag fick Lexie till skolan i tid trots en jobbig morgon, tvättade två tvättar, dammsög hela huset, städade badrummet, hade playdate med Therese, fikade med en av Katyas kindy-kompisars mamma, hämtade i skolan och på kindy, lagade mat och badade tjejerna innan jag slutade. Är bannemig en superwoman ibland alltså. (Så gör nog alla mammor sånt här varje dag, men jag är ingen mamma, så jag var rätt nöjd.)
 
Helt plötsligt sken solen också, så jag tog med mig Shadow ut på en långpromenad. Bästa.
 
Idag har det vart lugnt och skönt med en sväng till simhallen och riktigt varmt väder. Gick i linne och shorts till skolan till och med!
Och här är mitt lilla troll: (Haha, skrev lila först, men om det är något hon är så är det väl rosa...)

Alla dessa känslor

Om 10 dagar är dom här, äntligen. Eller, egentligen är det knappt äntligen, för jag mår redan dåligt över att dom ska åka hem, typ. Självklart längtar jag helt otroligt efter dom, allihop, och det ska bli helt underbart att se dom, men samtidigt så vet jag ju vilken svacka jag kommer hamna i när dom har åkt, och det vill jag verkligen inte. Sen har jag sett fram emot det här så himla länge, det har liksom varit det som har fått mig att komma såhär långt; vetskapen om att dom kommer. Sen när dom har åkt så har jag ju ingenting sånt att "hänga upp mig på". Hemresan såklart, men det är ju inte riktigt samma sak.
 
Det är så mycket blandade känslor hela tiden. Jag menar, jag har varit här i 4 månader (idag!), och har ändå lyckats skapa mig något form av liv, någon form av vardag, och ett sätt att förhålla mig till att mina nära och kära är så många tusen mil bort. Och nu ska dom komma hit och påminna mig om att dom faktiskt existerar, och påminna mig om hur det faktiskt känns att träffa dom igen. Och sen kommer jag behöva ytterligare 4 månader för att skapa mig ett nytt förhållningssätt till det som inte får mig att gå under.
 
Och på ett sätt så vill jag verkligen åka hem, till allt och alla jag har där hemma, men på ett annat sätt vill jag inte alls åka hem. Jag menar, jag har ju the time of my life här borta. Jobbar med två ungar som är helt underbara, bor hos världens härligaste familj, har egentligen inte så mycket ansvar för någonting, är ute och partar nätterna igenom och det är dessutom inte -10 grader. Plus att jag inte har en susning om vad jag ska göra när jag kommer hem. Alltså, verkligen inte en endaste liten tanke. Jobba typ. Men det har ju gått så bra för mig när jag försökt ha ett jobb hemma. Det har ju bara slutat i katastrof ändå.
 
Så kan jag inte låta bli att vara jävligt stolt över att jag ändå tagit mig hela vägen hit, till andra sidan jorden, helt själv, och ändå jobbat nu i 4 månader. Så länge har jag ju aldrig haft ett jobb innan! Å andra sidan kan man ju fråga sig om man kan jämföra det här med ett "riktigt jobb", men ändå.
 
Nä, alla dessa känslor alltså. Dom ger mig huvudvärk. (Eller så är det att jag suttit vid datorn sedan jag slutade vid halv två, haha. Bara fyra timmar nu....)
 
Får väl göra något vettigt och gå ut och ta in tvätten istället! Och kissa...
 
Puss!

Resten av helgen

I lördags så vaknade jag och Cosi vid åtta tiden, tog och sedan till gymmet, och efter lunchtid så åkte jag hem till Therese för att hjälpa henne att förbereda julbordet hon skulle bjuda på på sin avskedsfest/middag.
Det bjöds på pepparkakor med mögelost.
Ägg med rom (?)
GLÖGG!!
Och så julbordet itself, yummy.
Picknick i brist på stolar.
Andra satt på soffan, t.ex. fina Laura!
Lussebullar och lussebulle-limpa med vit choklad in emellan, såååå gott!
Och knäck!! Såååå gott.
Sedan bjöds det på Lucia-överaskning! Duktiga Therese hade sytt tjejernas lucia-linnen själv, och resten hade hennes pappa skickat ner, så himla söta!
Charmtrollen themselfs.
 
Sedan fortsatte det ut i natten.
04.30 slog mina ögon igen, och dom öppnades igen vid 13.30?! Jag har ALDRIG sovit så länge tror jag? I alla fall så tog jag en dusch hos Cosi, och sedan blev det den vanliga crêpes-brunchen.
 
Och där var den helgen över, typ. Sjukt bra helg!

Torsdag och fredag i bilder

Godkväll!
 
Här har det varit tyst ett tag ja. Har haft en fullspäckad helg, som vanligt! Har ju blivit aningen bättre på att ta med mig kameran så jag tänkte att ni skulle få veta vad jag gjort via bilder.
Vi var på playgroup och gjorde julgranar!
Katya åt upp alla godisarna, haha.
Sedan var det dags för mat!
Och bowling!
Jag gick ut säkert! Sedan gick det ju bara utför i och för sig, men ändå. Det var kul!
 
Sedan blev det fredag, och den spenderades på Staglands farm.
Vi matade fåglar!
Och grisar, och alla möjliga andra djur, som vi sedan fick som en svans efter oss vart vi än gick, haha.
Katya älskade hästarna!
Och kaninerna, och marsvinen.
Som sagt!
Fina tjejor!
Och sen fikade vi lite innan vi åkte hem!
 
 
Nu ska jag skypea färdigt med min snart 12åriga lillebror och sedan hoppa i säng! Puss

Zingo-dance!

 
 
Här får ni njuta av Katya's zingo-dance, och även min engelska, hehe.

Pepparkaksbak!

Idag stod pepparkakor med Therese och hennes barn på schemat! Det är inte mycket som slår att komma hem till ett hus som doftar nybakade pepparkakor alltså.
 
Men, innan vi kunde mysa in oss var det ut i regnet som gällde:
Vi fick dock bara en skur på väg upp till skolan. Värre var det senare på dagen, komplett ösregn, utan uppehåll. Uppehållet kom när vi kommit innanför dörren, såklart...
 
Och såhär såg pepparkaksbaket ut:
Färdiga!!
Katya gillade dom.
Godingarna!
 
Klockan är 21.19 och jag ligger redan i sängen, redo att sova. Heja mig! Tog mig en sväng på gymmet idag också, om än en ganska lugn sväng. Kände att jag vill ju inte köra på för hårt med tanke på att jag ändå låg i sängen hela måndagen... Men, det var skönt att svettas lite!
 
Imorgon är det full fart: Playgroup, städning, tvätt, julklappsfix och au pair outing, kul!
 
Hoppas allt är bra hemma i snön, lite avundsjuk är jag allt. Puss!

Tisdag, halva veckan gjord, eller?

Medans ni skickar snö-bilder hemifrån så går jag och väntar på att sommarn ska komma på riktigt. Vi hade några dagar i rad, sedan hade vi igår (och då mådde jag självklart dåligt och låg i sängen hela dagen), men utöver det är det 15 grader och blåst alltså. Man behöver i alla fall inte jackan längre, men det är ju inga shorts precis.
 
Som sagt, hade så ont i halsen igår, och huvudet kändes så tjockt och tungt att jag knappt orkade hålla det uppe själv. Låg ute i solen i kanske en timme, gav upp för det var för varmt, åkte ner en snabbis till mallen, och sedan bara hem till sängen. Lyssnade på typ 7 podcastavsnitt, och dom är ändå nästan en timme dom flesta, haha.
 
Idag var en vanlig jobbdag, förutom att det var parent help på kindy. Barnen som hänger utanför och väntar på sina småsyskon kallar mig i och för sig för "Lexie's mum", så ja, det var jag som tog den rollen idag. Städade mest. Det är ju storstädning överallt nu inför termins-slut och allt sånt där. Konstigt nog känns veckan typ gjord nu, trots att jag jobbat en dag, haha. Kan nog vara för att jag har planer för resten av veckan, varje dag. Som dock kan förstöras totalt av väder-jäveln, men, det återstår att se.
 
Nu ska jag försöka sova! Målet är innan 10 i alla fall, nu är klockan 9 minuter i, hehe. Puss!
 
Vi mmsade på morgonen & Katya posade med blomman vars "utveckling" vi följer atm, haha.
På väg hem från skolan hittade vi en livs levande fri vandrandepinne på marken?! Var helt exalterad!! Haha
Och så mitt solsällskap & sängsällskap. Mysisarna.
 
(Insåg att jag inte kommer ha stängt av datorn innan 10, fan)

iPhone x18

Slänger in lite bilder som jag har hittat i min telefon på sistone också!
Uppe på Mt Victoria!
Min fina och saknade Fridis och hennes fina fläta.
En instagramad version och en försenad födelsedagspresent, TACK Fridis, använde den ena häromdagen!
Vi tände ljus i kyrkan, och så åt vi pannkakor på sängen.
Katya stylade mig en dag, och jag insåg vilken utsikt jag har varje dag.
Såhär ser min jul ut; chokladkalender & jordgubbar.
Fridas bläckis är numera 4 dagar, min är 49 eller 46 eller nått sånt.
Lexie skrev den här lappen och sköt in den i mitt rum under dörren när jag sov. SÅ SÖT!! Och så sushi, GOTT.
Mina fina fina Cosi fyllde år igår så vi gick på stan och provade roliga Rayban's! Och så har LP satt upp en fin tavla på oss <3
Snart är han här!!!

Finbesök av Johanna

Måndagen var jobb och sedan Lord of the rings på storbildsskärm, tisdagen såg likadan ut, och sedan var det ju premiären på onsdag direkt efter jobbet, och efter premiären plockade jag upp Johanna på tågstationen!
Självklart var tåget sent, så vi missade bussen upp och fick vänta en timme ute i ingenmanslandet vid Waterloo, men, vi hade ju en del att prata om så tiden gick fort ändå!
 
Torsdagen spenderades i stan och det såg ut såhär:
Johanna var turistig!
Lite mer turistig.
Och tog fina bilder!
Sen åt vi glass och jag såg skallig ut i min keps...
Och sen vare sushi-time!
Som sagt.
Tog oss sedan uppför till Botanical Garden.
Och rosträdgården.
Här har du en bild på oss båda mamma! Fick fråga en sur fransk tant om detta kortet....
Sen åkte vi hem och var barnvakter och gjorde god mat!
 
Fredag så jobbade jag, så vi tog med oss tjejerna till simhallen efter en lugn förmiddag hemma.
Lulu var med, som vanligt!

Simhallen som sagt, Katya var såååå duktig!! Så himla kul!
Sen åkte vi ner och åt crêpes till sen lunch, mums!
Och efter lite ärenden så styrde vi kosan in mot stan och lite utsikt.
360 graders panorama, Frida ;)
Om ingen annan kan ta kort på oss får vi väl göra det själva... Syns inte alls tydligt i mina glasögon heller, hehe.
 
Och sedan var det middag!
 
Lördagen gick i maklig takt. Vi gick ner till Lower Hutt, köpte jordgubbar, åkte bussen hem, sov lite middag, hängde, bakade en kaka till Cosi, gjorde oss i ordning och blev så småningom upphämtade av Cosi för att åka ner till henne och äta sushi och förfesta lite innan utgång!
Nap!
Jordgubbar, hehe.
Sushi!
Och så utgång!
Födesedagsbarnet <3
 
Sedan sov jag två timmar för att sedan gå upp och köra Johanna till färjan, det var sådär...
 
Nu ska jag skynda mig ut och ta vara på solen vi faktiskt har idag. Ska ta en handduk och bara lyssna på podcastar och ha det bra. Pussen!

Premiären av The Hobbit

Från början var inte tanken att jag skulle gå på premiären, trots att jag såg dom två sista filmerna på storbildsskärm och allt. Det passade inte med jobbet, och buss, och så skulle ju Johanna komma och nä, det var för krångligt. Men, så löste det sig så att jag åkte med Cosi in ändå, och här är lite bilder:
Det var ganska mycket folk, och storbildsskärmar lite var stans med intervjuer osv.
Vi kom sist, men hamnade relativt nära mattan ändå, hehe.
Peter Jackson hade vägarna förbi!
Och Elijah Wood (med dom roliga glasögonen, fick tyvärr ingen bättre bild).
Och nån annan kändis?
Folk fick autografer!
Andra kollade på spektaklet från jobbet.
Sen flög ett flygplan med The Hobbit målat på förbi!
Några troll? Som numera står på Te Papa!
Och så en gigantisk Gandalf bakom den konstiga statyn...
 
Och det var nog det! Om jag ska vara helt ärlig så hade jag förväntat mig lite mer "glamour" liksom. Det var mycket "vanliga människor" som gick på mattan, inte kändisar. Så folk skrek, och så kom det någon som man inte hade en aning om vem det var, och så skrek folk lite till för ingenting, typ. Folk som gick på röda mattan tog liksom kort med sina telefoner på oss som stod runt omkring, och dom pratade i telefon och sådär, så ja, det var inte så glamoröst som jag hade förväntat mig. Men, det var kul! Kul att kunna säga att man vart där också.
 
 

RSS 2.0