Live Lip-Dub Proposal

Alltså, om jag började gråta till det här?! JA
 

Testar

 

iPhone x10

Saknar Jensi
Var på stranden & katten hade kinesögon
Katya gjorde tårta och såg på TV
Vi hade heliumballonger som vi skickade upp till alla i himlen
Welly & nya familjen Caterpillar

5 nya kompisar

Har för övrigt glömt att berätta om våra nya husdjur!!
 
Låt mig presentera:
Horsie
Priscilla
Och Sparkle!
 
Sen har vi en Lind och en namnlös också, men dom kom tyvärr inte med på bild pga av gömda/dåliga ljusförhållanden.
 
Vi har alltså fjärilslarver! Monark-fjärilslarver till och med. Och det är så himla coolt?!
Först är dom pyttesmå, sen kan man nästan se när dom växer och blir jättetjocka, så fort går det. Kan stå i flera minuter och bara kolla på när dom äter. Man ser verkligen hur bladet försvinner liksom. Sen såg vi när Sparkle blev en puppa!!! Trodde jag skulle dö så fräckt det var!! Så nu väntar vi bara på att Sparkle ska bli en fjäril. Det kommer han nog bli när jag är bortrest, men då är det ju tur att vi har dom andra fyra, hehe.
 
När Sparkle blev en puppa
En puppa färdig att "kläckas" från Lexies klassrum.
Nykläckt fjäril!!!
 

Här händer det:
 

Vine

Den nya medie-grejen är Vine. Det är som instagram typ, fast man laddar upp videoklipp, och jag älskar det!!
 
Googlade runt lite, men det verkar som det enklaste sättet att få upp dom på bloggen är att lägga in tweeten med dom så, here we go:
 
Update: Vet inte varför man inte ser klippen, men om ni klickar på längen i varje tweet så ska det funka!
 
 
 

Påskfirande

På/I Nya Zeeland (vad säger man egentligen? För det är ju en ö.... Eller, två öar. Jaja) så firar man påsk på Påskdagen med lite god lunch och "Easter egg hunt" för barnen, om jag förstått det rätt. Alla affärer (även matäffärer och sånt) är stängda på Good Friday/Långfredagen och idag, Påskdagen.
 
Tjejerna skulle dock till sin pappa denna helgen, så vi valde att fira påsk i fredags. Då kom Mormor och Morfar, deras två kompisar, Trev och hans dotter, och Ellies bästa kompis.
 
Vi började med ägg-letandet.
En mycket nöjd Lexie!
Och en oerhört glad Katya.
Och den makalöst goda lunch/brunchen. Det är "hot crossed buns", lax, bröd, sylt, lite olika sorters ost och den fantastiska Easter bunnyn! Ellie tog mitt lussebulle-recept och gjorde en stor kanin av det hela. Sååå gott.
Här är den i närbild, hehe.
 
Och sedan åt vi tills vi storknade. När flickorna sedan blivit upphämtade åkte jag och Ellie och badade bubbelpool och när vi kom hem började vi läsa Au Pair profiler. Känns konstigt att det ska komma någon efter mig...

Kort påskvecka

Ops, där försvann den veckan ja. Det är ju en kort vecka i och för sig, men ändå.
 
Måndag jobbade jag halvdag, tisdag "heldag" och onsdag likaså. Nu kan jag ju förresten passa på att berätta om Ellies nya jobb då!
 
Hon har alltså fått en tjänst inne i Wellington och ska jobba med nyfödda. På sjukhuset i stan så har dom lite andra arbetstider än nere i Lower Hutt, så hon kommer jobba 12-timmarspass, dvs 07.00-19.30 eller 19.00-07.30. Dock bara 2-3 ggr i veckan. Plus att hon slutade sitt gamla jobb förra veckan och är ledig fram tills hon börjar det nya i slutet av april. För mig innebär det då färre. men längre, arbetsdagar, och att jag kommer få jobba mina första nätter. Och nu, fram tills hon börjar då, så blir det väl lite annorlunda jobb också. Tjejerna är ju väldigt "mammiga", men vi samarbetar så gott vi kan! Jag går upp med dom på morgonen, ibland hämtar Ellie, ibland hämtar jag, osv.
 
På tal om att gå upp på morgonen. Jag försöker få min telefons batteri att hålla lite längre än en halv dag, så jag har låtit den ladda ur fullständigt nu typ 3 gånger. Än så länge verkar det faktiskt funka? Men i alla fall. Igår när jag gick och la mig hade den typ 12% kvar, så jag satte alarmet och tänkte att "den överlever nog till imorgon bitti, och gör den inte det går väl alarmet igång ändå" precis som det gjorde på min gamla Sony Ericsson! Men icke, den dog, och inget alarm gick igång. Vaknade typ 07.40 av att Katya låg och skrek "muuuuummyyyy". Ops... Pinsamt. Men, det löste sig ganska fort, och ja, numera vet jag ju att alarmet inte går igång om telefonen dör. Alltid något!
 
Ikväll kommer Cosi för lite middag och så, eftersom vi inte kommer träffas på typ 3 veckor framöver?! Hon ska ut på äventyr, och jag med. Sen är det långfredagen, och påskafton, och påskdagen och annandag påsk. Och efter det, så är det 3 dagars jobb och sedan åker jag!
 
Men nu ska jag fortsätta läsa bloggar, puss&kram!

Tongariro crossing i bilder

Okej, här kommer en miljon bilder med lite text:
 
Vid 3-tiden blev jag upplockad av två goa brudar, Josefine och Kristine, för att åka heeeela vägen upp till Tongariro National Park där vi skulle bestiga ett berg. "Är jag dum i huvudet?" frågade jag mig själv x antal gånger under helgen kan jag meddela.
 
På vägen upp åkte vi över berg och genom dalar, typ. Kullar lite var stans, väldigt vackert ändå.
 
Sen började vi gå (dagen efter då såklart)
Och vi gick. Och gick, och gick, och gick. Först ganska platt, i typ 1,5 h. Sedan upp för "the devils staircase" där jag trodde jag skulle dö ungefär hundra gånger. Efter det hamnade vi i en crater typ, där det var platt några 100 meter innan det var dags för nästa stigning.
Nöjda och glada efter första stigningen.
I bakgrunden ser man Mt Ngauruhoe som är Mt Doom i Sagan om Ringen. Om man ville kunde man gå upp där också, men det skulle tydligen bara vara rakt upp i 2 h, i sand som gjorde att man tog ett steg upp och två steg ner igen, så vi var inte så sugna på det.
Landskapet är helt fantastiskt. Det känns som man blivit förflyttad till en annan tid.
Bara en liten bit till...
Upp, upp, upp.
Och så var vi uppe vid Red Crater som var så himla coolt. Det är en gammal vulkan typ, som har en helt makalös färg. Man tappade liksom andan när man äntligen kom upp och ba: WOW
Till vänster på denna bilden så ser ni den absoluta toppen liksom. Dit gick vi, och vidare...
 
Ner till Emerald lakes!!
Alltså. Färgen, det gick liksom inte att beskriva, SÅ HIMLA COOLT!! Då kändes det helt plötsligt värt det att vi gått och gått och gått i 4 h.
Ner till sjöarna var det en förbannat brant backe med bara lös jord, så det var bara att glida ner, hoppas att man inte trillar och slår ihjäl sig, och försöka att inte tänka på att vi skulle gå upp igen.
Fina Kristine!
Josefine trillade på vägen ner (detta med mening dock) och fick därmed smeknamnet Turtle! (För att hon hamnade på rygg som en sköldpadda, hahaha)
Sedan gick vi ytterligare en bit och hamnade vid Blue Lake. När vi kom dit svepte det dock in ett moln, över oss och våran lunchpaus, haha.
Nöjd tjej över att vi äntligen var framme.
På toppen av berget fick vi helt plötsligt lite teckning och passade på att svara på sms, haha.
 
Sen bar det av neråt igen, och hemåt. Tror aldrig jag har haft så trötta ben.
 
På söndagen bar det först av till ett vattenfall, och sedan hem via Desert Road och Waikanae beach.
Desert road!
Fina reskamrater!
Waikanae beach.
 
Och det var den väldigt braiga helgen!
 
Nu ser vi fram emot en veckas jobb, påskhelg, en veckas jobb till och sedan åker jag till sydön, är inte det helt galet?
 

Tongariro crossing

Hej!
 
Nu är det bestämt: Vi gör Tongariro Crossing i helgen!
 
Vi åker alltså på fredag eftermiddag, upp till Tongariro, (det tar ungefär 5 h upp) sover där, går upp tidigt och vandrar i typ 8 h, ser massa fantastiska saker, sover igen, kanske gör något mer på söndagen, och sen åker vi hem. That's the plan!
 
Nä, fan va negativ jag låter. Det ska faktiskt bli skitkul! Det sägs att det är en av världens vackraste vandringsleder, och vädret ser fantastiskt ut, så jag är taggad!
 
Idag ska jag alltså göra följande: packa och laga mat.
 
Så ja, ni är ju inte överdrivet bortskämda med inlägg här på sistone, och det ser inte ut att förbättras över helgen, hehe. Så, jag håller alla tummar jag kan för att våren ska komma hemma snart (hösten har börjat sitt intåg här, buhuu) så att ni blir kvitt den där snön och kylan.
 
Puss & kram på er ♥

De romantiska sociala medierna

Hej!
 
Sitter och läser om och kollar bilder på alla som är runt och reser. USA, Australien, Nya Zeeland. Och på något konstigt sätt blir jag avundsjuk? Hur är det ens möjligt?
 
Kanske för att jag inte åker runt lika mycket som dom, inte ser lika många platser, inte har det lika spännande varje dag och träffar lika mycket nya, galna människor. Men, så vet jag ju också att dom egentligen inte har det så. För jag ser ju bara det bästa från deras resor, dom fina instagram-bilderna med magiska filter på. Jag ser ju inte slitet dom hade med pengar innan dom åkte, eller slitet dom har att fixa jobb vart dom än är, dom äckliga hostel-rummen, den ständiga tanken på pengar och att leva så snålt som möjligt.
 

Jag har ju, för det första, ett jobb. Världens goaste ungar, en underbar värdmamma, massa fina vänner, ett eget rum och en varm och skön säng. En vardag och ingen stress på det sättet som dom har. Och ändå har jag möjligheten att resa runt och se mycket, väldigt mycket. Jag har för tusan gjort ett skydive, waterrafting, simmat med delfiner, sett Coromandel, Auckland, Taupo, Rotorua, Napier, den magiska stranden i Kaiteriteri och gjort massa roliga saker runt omkring här i Wellington. Och då har jag ändå det bästa kvar: sydön. 11 hela dagar har jag att leva det livet som dom gör, och sedan komma tillbaka hit och fortsätta mitt spännande liv här, istället för att åka hela vägen hem.
 
Och på tal om hem. Jag fantiserar och föreställer mig om dagen, om dom som ska möta mig på flygplatsen, och hur allt kommer att vara. Men, så vet jag ju att jag kommer vara heeelt slut efter 1. Den långa flygresan. 2. 12 h i London och 3. Det faktum att jag lämnat min älskade familj och Nya Zeeland.
Jag kommer lukta äckligt, vara förbannat trött och grinig, antagligen hungrig och ja, det är nog helt enkelt ganska så romantiserat i mitt huvud...
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan se fram emot en god middag och efter det lite häng med Cosi och Josefine. Puss

Måndagsbarn

Hej!
 
Idag saknar jag Jensi och LP och alla andra där hemma extra mycket.
 
Men, dagen har gått fort, som alla andra dagar, och imorgon är det tisdag.
 
Har lite nyheter ang jobbet osv, som jag dock inte orkar berätta nu. (Plus att jag måste läsa i arkivet och kolla om jag inte redan berättat det, hehe.) Det får bli en annan dag.
 
Natti!

iPhone x10

Hur ska jag någonsin kunna lämna dom här två sötnosarna?
Min onsdag, hehe.
Fredagsmode på katten & det coolaste jag sett typ?! En puppa, med en fjäril i.
Lördag med stan och bio
Och så söndag med promenad längs med älven & saknande av världens bästa LP.<3

Catch up

Hej!
 
Jag kom av mig.... Så ja, nu var det ett tag sedan sist. Får se nu, vad har jag gjort i veckan?
 
Jag var på bio i måndags! Såg Silver Linings Playbook och den var så himla bra. Kan inte annat än fullkomligt älska Jennifer Lawrence.
 
Sedan på tisdag så fick Ellie reda på att hon fick jobbet hon sökte i Wellington, så då åt vi mumsig middag med Narina.
 
På onsdag var jag ledig, och det var fint väder, så jag åkte in till stan och åt lunch, låg på stranden, kom hem, fortsatte sola, och sedan åt jag ännu en mumsig middag, med Ellie och Trev den här gången.
 
I torsdags jobbade jag till 6, duschade, bytte om, och åkte in till stan för middag och en himla massa tjöt med Josefine. Sedan blev det fredag, jag var hos Lulu, fick sluta tidigare, satt lite barnvakt och sedan hade jag huset heeeelt för mig själv. Åkte ner och plockade upp Cosi och världens bästa film; The Dark Knight Rises, som vi såg till lite choklad, och vips så var det lördag. Den spenderades i stan på någon asiatisk matmarknad. Sen åkte vi hem, lagade mat, tillbaka till stan och såg min andra film på bio denna veckan; Oz the great and powerful. Den var charmig som tusan! Jag var egentligen lite sugen på att gå ut, men ingen annan var det, så jag åkte hem och skypeade med världens bästa kille istället.
 
Idag har det varit en lugn dag. Skypeade med mamma och Emil i morse, dammsög sedan, tog med mig Shadow ut på en promenad, åt lunch och åkte sedan ner till Cosi och en secondhand-shop där jag fick med mig en gosetröja hem. Och ja, nu sitter jag här och undrar när resten kommer hem, haha.
 
Vet inte riktigt hur jag jobbar nästa vecka, men det är snack om att vi ska göra Tongariro Crossing på helgen i alla fall. Får se hur det blir med det dock. Jag är lite kluven till det hela. Behöver för det första spara pengar eftersom jag åker söder ut om redan 3 veckor (!!), och för det andra så orkar jag bara inte ta tag i, och organisera allting. Vill ju göra det, för det sägs ju att det är en av världens finaste tracks liksom, men samtidigt vet jag helt ärligt inte hur sugen jag är på att gå i typ 8 h? Men, så är det ju också så att det börjar bli höst, och med hösten och vintern kommer snön, och då kan vi inte göra det längre. Så, om det är någon gång vi ska göra det så är det nog nu. Men ja, vi får väl se, som alltid.
 
För övrigt regnade det idag. Ett stilla sommarregn. Ganska mysigt ändå, men jag ser inte fram emot en regning höst...
 
Det var nog allt för tillfället. Snart är den här söndagen över och då tar vi nya tag med måndag imorgon. Kram på er!

You gotta love 'em

Katya kom ut till mig när jag låg och solade förut med en isglass (ice block), och så sa hon:
- Lind, do you know that I have an orange ice block so I can still have orange hair!
 

Lite senare förklarade jag för Lexie att det inte har regnat på väldigt länge, och att vi därför måste snåla ordentligt med vattnet, så att det inte tar slut, och att hon därför måste ha ett litet bad och inte en dusch idag. Då sprang hon iväg till Ellie och sa:
- Mummy, me might need to get someone to make it rain then!
 

Dom är för charmiga, dom små.

iPhone x6

Saknade lillebror & åt okladdig kladdkaka med varma hallon och glass
Var och simmade & kollade på Lexies tand som hängde i en tråd (nu är den ute dock)
Hittade världens sötaste hund på weheartit & har så en crush i Harry Styles trots att han ser ut som han är typ 15.....

Martinborough

Here we go!
 
Som sagt, så kom jag hem från Martinborough i söndags, vilket betyder att jag åkte dit i lördags, men, helgen började ju redan på fredagen!
 
Jag fick skjuts till Josefine (där jag, för femte helgen i rad, skulle sova) och vi tog oss så småningom in till stan och till Brit's flotta lägenhet precis bredvid stranden. Där var det party party fram tills vi kom ut till krogen efter 01 någon gång, haha.
Lördag morgon gick, lördag förmiddag gick och lördag eftermiddag kom vi äntligen iväg. Fram kom vi till det här:
Helt okej.
 
Fredagen spenderades såhär:
Och med thaimat och relativt tidig sänggång efter inte allt för många sovtimmar natten innan.
 
Söndagen fortsatte såhär:
 
Vädret till trots var jag på jordens sämsta humör av en miljon olika anledningar kändes det som, men tillslut kom jag hem och fick krypa ner i min säng, och så var den helgen över.

I'm alive

Hej! En snabbis här.
Kom hem igår från Martinborough där jag spenderade lördag och söndag, och i fredags var jag iväg på galej. Bilder och sånt där kommer, men nu har jag precis skypeat med världens bästa vän och ska ta tag i det här huset, hehe.

I'm alive i alla fall!

Saknar er där hemma, Puss!

Imorgon är det fredag

Så himla härlig dag idag!
 
Ellie var hemma från jobbet, så jag hjälpte till det jag kunde och fick (för tjejerna) på morgonen, tog dom (efter 100 om och men) upp till skolan och kindy, sedan dammsög jag och var därefter ledig tills Katya hade ätit lunch, då åkte vi och simmade. Sedan tankade vi bilen och köpte glass, hehe.
 
När vi kom hem så fixade jag tvätten, och sedan bar det av ner till parken där vi åkte inlines och sparkcykel, samt lekte på lekplatsen. Mars må vara en höstmånad, men det var bannemig shorts och t-shirt, solkräm och typ 20 grader. Jag klagar inte, hehe.
 
Pratade för övrigt med Simon på facebook precis. Vi kom fram till att vi vill åka utomlands över jul, mamma. Du kan börja kika nu ;)
Sen berättade han om hans, nästan en månad, försenade filmanalys på 6 sidor som försvann från hans dator nyss. Kände sådant medlidande att jag erbjöd mig att skriva den (filmen var trots allt När lammen tystnar, och den är ju inte så dum) men när jag väl fick uppgiften framför mig kände jag bannemig att SATAN va skönt det är att jag tagit studenten, hehe. Längtar inte tillbaka till tråkiga uppgifter som det krävdes typ 4x200 g Marabou för att klara av. Och ja, det var så jag skrev mina arbeten/prov. "Ett tal till så får du ta en bit Linn". "200 ord till så får du ta en rad". Vet inte om det är brist på karaktär eller om det bara är allmänt korkat att kunna muta sig själv, men det funkade ju ganska bra i alla fall.
 
Imorgon är det freeeeeeeeeeeedag, mihiihihihii
 
 
...vilket betyder att jag ska till Lulu! Sarah smsade mig och sa att jag kan komma 8.15 istället för 7.30 dock, skööönt. Sen ska jag hem och packa, för på kvällen ska vi fira Brit som fyller 24 (eller 25?) idag, med lite dricka och sånt där hos henne, sedan utgång såklart, och vid lunch-tid på lördag så ska vi ta oss över berget till Martinborough där hennes hostmum har något "sommarställe". (Det här har jag redan berättat va?) Men i alla fall, jag ska packa färdigt allt jag kan. Måste nog sova hos Josefine också, eftersom jag inte kommer hem annars. Heja Kelson Hill!
 
Vi hörs! PUSS

5 Mars, 2013

Hej!
 
Har precis ätit middag. Ska snart hoppa in i en dusch och sedan ta mig mot Josefine för lite häng. Hon sitter barnvakt.
 
Idag började jag jobba 12.30 när jag plockade upp Katya på kindy, och slutade vid 4.15 när vi kom hem från skolan, så det har varit en kort dag. Kort och skön, hehe.
 
Skypeade med Jensi också. Det börjar bli sådär jobbigt längesedan vi sågs nu. Tror att det är någon form av gräns vi måste över nu, för att det ska bli lättare igen. Idag är det 5 månader kvar tills jag är hemma. 1 månad tills jag åker iväg till sydön också. Bokade alla hostel och sånt där igår. Fick ju massa tips från främst Johanna och Josefine om vart man skulle bo och sådär, men jag tog dom som "samarbetade" med Magis buses, som jag åker med, för det var enklast. Annars måste man själv ta reda på vart man blir upplockad och sånt där. Nu blir jag upphämtad på mitt hostel liksom, smidigt som satan. Är mest nervös för hur jag ska få plats med alltid i en väska, haha. Men, det löser sig.
 
Annars börjar det gå mot höst och vinter här. Morgnarna är kalla, solen går ner vid 8 och inte upp förrän strax efter 7. Som tur är så är det fortfarande varmt på dagarna, och det var längesedan det regnade. Tar vara på dom sista dagarna man kan gå i shorts.
 
På torsdag fyller Brit 24 (ja, jag är typ yngst här, haha) så på fredag är det fest. På lördag styr vi sedan kosan mot Martinborough där hennes hostmum har ett "sommarhus" eller något sådant, där vi ska tillbringa helgen. Tydligen finns jacuzzi och sånt där, så det blir ju inte fel, hehe.
 
Som sagt, det är söndag efter söndag, veckorna bara springer förbi. Just nu är det skönt, men när jag närmar mig hemresan så kommer jag antagligen känna tvärt om. "Vart tog alla veckor vägen?!" ungefär.
 
Well well, jag ska väl börja göra mig i ordning som sagt. Puss!

Lexie Lace


Favoriterna just nu

 
 
 
 

iPhone x6

Myzmizzen & sooool
Soluppgång på väg till jobbet & Lexie när hon "ler"
Dance battle & middag

MARS

Hej, snabbis här.
 
Jag och Josefine har ätit pannkakor till frukost, sett en film och målat naglarna, och klockan är halv tre, hehe.
 
Igår var det jobb, sedan bubbelpools-bad på kvällen och sedan en fika. Josefine följde med mig hem och vi somnade efter lagom mycket tjöt, hehe.
 
Idag ska vi droppa Ellie i stan på ett bröllop hon ska på, göra något emellan, sen köra hem Ellie och sedan utgång. Full fart!
 
Imorgon är planerna osäkra, lär väl bli den vanliga söndagsångesten...
 
Ännu en vecka har svischat förbi. Vi syns ju snart, hehe. Puss sålänge!
 
 

RSS 2.0