Packad

Hej,
 
Min vaska ar halvpackad och star pa mitt golv. Hade tydligen 9 par skor, hur fan gick det till?! Den ar nagra kilo for tung for tillfallet, men ska losa det imorgon kvall tankte jag.
 
Har tva natter kvar att sova i min sang, sen kommer Leo och jag sover i Lexie's. Hade en sista familje-middag igar med tjejerna, Ellie och Narina, Ellie's kompis. Fick sagt hejda till henne, och kramade hejda till Hannah (en av skol-mammorna) idag om vi inte ses igen. Sa nu ar det bara tjejerna kvar pa fredag eftermiddag, och sen Ellie och Trev pa sondag. Och Cosi, gud, vill inte ens tanka pa det. Enda trosten dar ar val att vi bor nara varann. Eller, nara och nara, men relativt i alla fall. Inte tva dygn ifran varann liksom.
 
Allt jag gor nu ar lite "Jaha, det har var antagligen sista gangen jag gjorde det har". Sa himla konstig kansla. Overkligt framforallt.
 
For att klargora en gang for alla nu da, sa aker jag harifran 07.35 pa sondag morgon, dvs 21.35 lordag kvall hos er. Sen, om allt gar som det ska, landar jag 06.35 i London pa mandagen, har 12 h dar, och landar pa Landvetter 21.45 mandag kvall. Sen ar jag officiellt hemma! 
 
Nu ska jag ga och trostata, eller natt. Kanske borja pa min bok, men det kanns lite sadar eftersom jag antagligen inte kommer ha tid att lasa ut den anda...
 
Puss!

iPhone x15


Poser 1 and 2

Mosquitos & ready for Saturday
A brownie & improvised Kraftskiva

Two beautiful days lately

<3

Jeeez, I'm gonna miss them...
Goodbye dinner with Lulu's family & Katya was dressed up as usual
PIZZA
 
 
 

 
 

Hejda-middag

Hej!
 
Igar hade vi alltsa hejda-middag, jag och 4 tjejer till. Det var trevligt, men i och med att vi var sa manga sa var det lite blandat folk, nagra som jag aldrig traffat, nagra som var dom nya au pairerna i vissas familjer osv, men det var trevligt, som sagt! Det blev en jattesnabbis pa krogen efterat, och sen akte jag hem sa jag lag i min sang vid 01.30 i alla fall. Trev hade erbjudit sig att ga upp med tjejerna pa morgonen sa jag fick sovmorgon till 9, men jag har ju sjalvklart glomt stalla om min larm, sa jag vaknade vid 7 och efter det sov jag ju urkasst, sa jag ar ratt trott.
 
Har inte gjort sa mycket idag, tjejerna var valdigt trotta sa dom har mest vilat, vilket ar valdigt ovanligt for dom... Vilandet alltsa. Trotta ar dom mest hela tiden tycker jag. For ungefar en timme sedan kom deras pappa och hamtade dom och skulle aka ivag nagra timmar och gora natt kul, sa jag ar ledig nagra timmar nu.
 
Ellie har haft ganska mycket nu det senaste med Castlepoint efter ett nattskift, att Trev har flyttat hit alla sina saker i och med att han jobbar i Christchurch nu, osv osv, sa hon ar valdigt trott, sa troligtvis jobbar jag lite mer an onsdag och torsdag nasta vecka, vilket saklart ar mer an okej med mig eftersom jag fortfarande far betalt for 40 h. Eller ja, har ju fatt min sista lon...Far helt enkelt se ikvall vilka dagar jag jobbar mer! Skollovet ar ju slut nu i alla fall, sa det ska bli ganska skont att ga tillbaka till normala rutiner.
 
Jag ska forsoka packa imorgon for att se hur mycket allt vager, vad jag ska gora mig av med och sadar, sen har vi familjemiddag pa tisdag for det ar sista kvallen vi alla ar hemma. Sen ar det tva dagars jobb. Efter det fredag, nar jag ska flytta ut ur mitt rum, Leo kommer, jag ska saga hejda till tjejerna och ja. Gud, vagar typ inte ens tanka pa att det ar sa snart. Men imorgon kan jag saga till alla dar hemma att vi ses nasta vecka! Och hur GALET ar inte det?!?!
 
Om en vecka sitter jag pa ett plan, pavag hem. Sjukt.
 
Well well, ska se om mina ogon orkar med lite lasning. Forra veckan laste jag tva bocker, haha.
 
Puss!

Sista playgroup

Idag var det sista playgroup da som sagt. Den var, dagen till ara, pa Te Papa! Jag hade ju saklart inte last mailet ordentligt dock, sa vi var dar 40 min for tidigt, hehe. Men vi gick ut och lekte i uteparken dom har dar medan vi vantade.
Ett tag undrade jag vart jag hamnat. Wellington? Nan tropisk storstad?
Vi lekte! Eller ja, ungarna lekte och jag kollade pa fran en varm och skon plats i solen, hehe.
Vi fick besok.
Mina goseungar nar dom sjong hejda-laten for mig. Tror det har borjat ga upp for dom pa riktigt nu att jag ska aka for Lexie sa nar vi akte hem att hon ville att jag skulle stanna for alltid, och sen var hon valdigt valdigt gosig och kramig (vilket ar sa langt ifran Lexie man kan komma) nar hon skulle ga och lagga sig.
Sen at vi lite for sent morning tea (aterigen for att jag inte last mailet ordentligt, hehe) med den har utsikten!
 
Darefter akte vi hem och jag var ledig fram till 6 da Ellie gick pa ett nattpass sa nu ligger ungarna i var sin sang och jag har duschat, stadat undan lite osv. Ska satta mig med min bok nu tankte jag. Imorgon star stranden pa schemat om vadret tillater det. Ellie hade sagt att vi skulle aka och simma forst, men nar hon sag vilket vansinne det var idag sa sa hon att jag garna fick gora nagat annat med dom. Inte mig emot da simhallen inte ar min favorit precis, hehe.
 
Hoppas vadret ar fint hemma och att ni njuter! Om 12 dagar gor jag ocksa det, woho!!
 
PUSS

24 Juli 2013

Hej kompisar!
 
Ett tag sedan nu, kanns det som. Idag ar det redan onsdag, och aven pappas fodelsedag. 46 ar skulle du fyllt pappa. Gamling!
 
I alla fall. Har jobbat hela dagen och ungarna har varit saaa trotta och jobbiga och griniga va. I omgangar dock. Lexie har varit som en bergochdalbana hela dagen. Katya har slagit sig och gratit at allt som gar att grata at. Det borjade med att hon trillade ner fran vaningsangen, och sen gick hon in i saker, trillade, slog i huvudet och brot ihop for minsta lilla sak. Blev lite skraj nar jag insag att hon verkligen trillat fran toppen av sangen dock, det ar ju ratt hogt liksom. Vi hade i alla fall en sista playdate med Cosi och hennes ungar, och sen har jag mest tvattat sangklader, forsokt ta hand om skrikande barn och stadat. Sa skont att dom ar i sang nu, haha.
 
Nu har jag 3 langa dagar kvar och 1 nattpass kvar att jobba, sa 5 dagars jobb med andra ord. Kanns sa javla sjukt. Har liksom 10 hela dagar kvar har?
 
Pa lordag har jag, Cosi, Bea, Sonja och Anna hejdamiddag ihop, men jag blir nog inte ute lange for jag borjar jobba 7 dagen efter, tjoho.
 
Var nere pa banken igar och skulle satta over min bonus och mina sparade pengar till mitt svenska kort, men tjejen pa banken sa att jag kunde gora det hemma. Sa ja, efter lite krangel och googlande sa fixade jag det ocksa. Hade ju med i planeringen att det skulle ta upp till en vecka att for over pengarna dock, sa tog det inte ens en dag? Jaja, battre att vara ute i tid.
Patal om att vara ute i tid, mamma; du vet att jag vill (ska!) ha tillbaka mitt simkort med mitt nummer och sadar nar jag kommer hem va? Sa du far losa det med Emil och hans kort osv.
 
Sa ja, det jag har kvar ar en hejdamiddag med Lulu's familj pa fredag, Au pair-hejdamiddagen pa lordag, och sedan blir det familje-hejdamiddag pa tisdag for att Ellie jobbar onsdag och torsdag, och sen kommer ju Leonie och tjejerna aker till sin pappa pa fredag. Ska forsoka lana en vag av en ny svensk tjej sa jag kan vaga min vaska ordentligt (eftersom det inte funkade med Jens nar vi forsokte vaga den har) och sa ska jag packa i borjan av nasta vecka. Eftersom Leo kommer redan pa fredag sa ska ju jag vara ute ur mitt rum da. Det loste sig bra dock for jag kan sova i Lexie's sang eftersom hon ar hos sin pappa. Kanns sadar att packa dom dagarna jag jobbar, och fredag kommer nog vara fullt upp, plus att jag antar att vi ska stada igenom rummet och tvatta lakan och allt sant dar, sa jag vill liksom vara klar. Plus att jag behover lite tid pa mig att hinna lamna tillbaka vagen till Emma, som den svenska tjejen heter.
 
Well well, cykelstall. Nu har jag babblat igen. Jag gar igenom det har for mig sjalv och alla jag kanner typ 4532665 ggr om dagen, sa jag kanner att det kanske borjar satta sig nu, att jag faktiskt ska aka hem. Kanner mig nastan sa forberedd jag kan bli. Jag ar mest nervos infor hur det ska bli att saga hejda till tjejerna eftersom dom kanske inte riktigt hajar da dom aker till sin pappa. Och sen vet jag inte om Leo ar har samtidigt och ja, det kan bli kaos helt enkelt. Efter det ar det nog London jag ar mest nervos over. Men det gar bra!
 
Nu ska jag satta mig i soffan och slappna av innan Ellie kommer och vi ska kaka middag.
 
Puss!

Kraftskiva

Igar var jag bjuden pa kraftskiva hos Amanda! Det var 6 svenska tjejer och 1 dansk till att borja med, haha. Har nog aldrig varit med sa manga svenskar pa en och samma gang...
Eftersom dom inte har kraftor har sa gjorde vi vart basta och at rakor istallet, hehe.
Paraply i drinkarna!
Vi hade sanghaften och allt!! Snapsvisor liksom, saaa kul.
Mina pinglor.
Tjena rakan!
Vodkashots! Vi slog pa stort och hade Absolut Vodka, kvallen till ara.
Partyhattarna hangde med kvallen ut, hehe.
 
Nu ska jag stada lite och hoppa in i en dusch, sondagen till ara! PUSS
 

Castlepoint

Vi akte ju som sagt till Castlepoint i torsdags eftermiddag. Ellie jobbade natten innan sa jag och tjejerna var pa playgroup och hos Cosi for att lata henne sova lite innan vi akte. Vi kom ivag i hyfsad tid, vid 2.15 ungefar, och vagen dit tar ungefar 2,5-3 h, sa vi kom dit vid halv fem nagon gang. Da satte vi pa varmen och akte ner till stranden.
Det var blasigt som fan, men saaa vackert. Dock blev det morkt valdigt fort, sa det blev inga bra bilder.
 
Sen akte vi hem, at middag och la tjejerna, och sedan la vi oss i soffan och at lite gott och sag pa Hunted, serien vi ser pa.
 
Morgonen efter vaknade tjejerna tidigt, och jag gick upp med dom och sag pa Lejonkungen och gjorde pannkakor samtidigt. Sen at vi pannkaksbrunch med pannkakor, bacon, banan och lonnsirap, packade ihop oss och akte ner till stranden igen.
 
Morgontjejer!
Huset vi bodde i!
Fyren i Castlepoint.
Fina familjen. Det slog mig sa hart i magen att jag ska lamna dom har. Blev bara sa ledsen.
Sen lekte vi pa stranden laaange. Vadret var helt underbart varmt. Vattnet var ju sjukt kallt saklart, men det var nastan sa jag onskade att jag hade shorts.
 
Och sa var det dags att satta oss i bilen hem igen. Vi akte vagen om Masterton som hade en jattecool lekplats dar vi pausade lite, och sedan slappte vi av tjejerna i Martinborough hos sin pappa.
 
Hade verkligen ett underbart dygn med lyckat vader och allting var verkligen perfekt. Har ju varldens finaste vardfamilj!

Snart Castlepoint!

Tjena!
 
Onsdag idag. Ellie behovde sovmorgon sa vi har kollat pa Pippi i min sang, hehe. Sa roligt att se dom igen! Alskar nar dom traffar en gubbe i en gammal lada typ, som saljer superklister, och sa gar dom runt i taket, fast man ser saaa tydligt att dom bara har filmat upp och ner, hahaha.
 
Ar ledig pa dagen, men sen jobbar jag ikvall igen. Ellie gar pa ett nattskift. Torsdag aker vi till playgroupen, och forhoppningsvis till Cosi for lite lunch, och behover vi vara ute annu mer tid sa kan vi aka till Dowse Art Museum, sen pa eftermiddagen bar det av till Castlepoint, woho!! Kanske borde satta kameran pa laddning nar jag val kommer ihag det...
 
Det var typ det jag hade att saga atm... Kanner att mina inlagg inte ar sarskilt intressanta, men jag skriver atminstone nagot, I guess!
 
Puss!
 
 
 
 

Lejonkungen-disco

Hej!
 
Ny vecka igen. Om tre veckor ar jag hemma. Sa himla sjukt. Spelar liksom ingen roll hur manga ganger jag sager det, det kanns fortfarande inte riktigt verkligt.
 
I helgen jobbade jag lordagen. Tjejerna var sa trotta sa nar Ellie val kom hem slangde jag mig i duschen och akte sedan till Cosi. Hon var tvungen att sitta barnvakt sa jag akte sedan sjalv in till stan for hejda-middag for Kristine. Dom drog med mig ut och dansade en stund efterat, men akte hem ratt tidigt for jag var sa sjukt trott. Igar (sondag) sa sov jag lange, akte ner till Cosi och sedan gick vi pa bio och sag The Heat! Sjukt rolig, med Sandra Bullock och Melissa Mcarthy (eller natt sant...).
 
Nu ar det som sagt ny vecka igen, och jag jobbar tisdag, onsdag kvall, torsdag till 15, och efter det aker vi forhoppningsvis till Castelpoint om vadret ar okej. Ska bli mysigt faktiskt. Sen aker tjejerna till sin pappa pa fredag, och sa jobbar jag sondag eftermiddag nar dom kommer hem.
 
Det ar sa fruktansvart kallt nu, tror inte ni forstar. Det har vart sydliga vindar i typ en vecka, sa det ar 5-7 grader eller nagot ute, och sa blaser det rakt in i huset. Det kan inte vara mer an 15 grader i mitt rum liksom. Tortyr att ga upp pa morgonen. Ska bli SAA skont att komma hem till sommar, spelar ingen roll om det ar en bra sommar eller inte, allt ar battre an vinter i dom har husen...
 
For tillfallet passar jag ungarna lite, Ellie behovde aka ner pa nagot mote. Dom har lov fran skolan. Vi har disco till Lejonkunden-latarna!
 
Vi hors snart. Puss!

Längtar hem

Hej.

Idag är första gången på månader jag känner mig sådär gråtfärdig och har ont i magen av hemlängtan. Det är verkligen dags nu. Å andra sidan gråter jag av bara tanken på att säga hejdå. Så himla många hejdå kommer det bli.
Kommer på mig själv med att krama extra mycket och extra länge på tjejerna.

Påtal om onda kroppsdelar så vill min mage inte samarbeta alls, mitt knä gör ont i vissa vinklar (aldrig gjort förut, fattar nada) och min fot är rätt illa sedan jag halvtrillade ner för trappan på Lexie's födelsedag... Det går bra nu.

Var i stan på lunch idag. Köpte en adaptera-grej så jag kan ha mina hörlurar på flyget istället för deras bajsiga. Skypeade med Frida också. Såååå konstigt att hon är hemma nu?! Hon sa att hon sovit mycket på flyget hem och åkte en tour i London typ, så jag hoppas på samma. Förhoppningsvis blir det inte 48 h med en strid ström ner för kinderna.

Träffade en tjej som har en väsk-våg som jag ska försöka låna när jag börjar packa, så det ser ut att lösa sig! Skickade in mina hejdå-brev idag med. Gud, det närmar sig verkligen. Sån himla ångest på alla möjliga konstiga sätt och vis.

Märker hur jag saknat bloggen mer och mer. Går tillbaka i arkivet och ser hur jag har skrivit tre rader här, fem där, och bara några få ord i andra inlägg. Saknar det. Får jobba på det.

Imorgon är det lördag och jag jobbar till fyra. Sen är det hejdå-middag som gäller. Har nog nämnt det. Jag går liksom över allt som är kvar flera gånger om dagen. Kollar i min kalender. Bläddrar dom tre sidorna som är kvar. Fram och tillbaka. Funderar och tänker.

Ska gå och lägga mig och läsa nu. Vi hörs!


Kakor och pizza och sant

Hej!
 
Igar borjade jag jobba vid 2 typ, sa det var mest rutiner igar. Hamta fran skolan, afternoon tea, laxor, middag, bad, laggdags osv. Men det gick bra. Allt ar verkligen rutin nu, och man vet hur man ska ta barnen beroende pa vilket humor dom ar pa. Sorgligt vore det val dock om jag inte visste det vid det har laget...
 
Anyhow, idag jobbade jag bara 2 h pa morgonen, sa efter det parkerade jag mig i en stol med en bok. Akte ner och kakade lunch med Cosi, och sen gick vi till mallen och lamnade in mina byxor som har gatt sonder. Snubben i affaren sa att han skulle skicka dom till Wrangler idag sa jag har fatt ett svar fran dom (antingen nya byxor eller pengarna tillbaka fattade jag det som, sa oavsett far jag ju nya byxor?) inom minst 10 dagar. Sen akte jag hem och tillbaka till min bok, hehe.
 
Just nu luktar det kakor i hela huset, for Ellie bakar. Dom ar sjuuuuukt goda, sa det lar bli nagra sadana dom kommande dagarna... Ska ata pizza till middag med tjejerna och sedan aka till stan for lite fika med nagra tjejer.
 
Jag och Cosi satt och kollade pa tiden vi har kvar nu, och det ar verkligen inte mycket. Det ar en del praktiskt som ska fixas med, sasom saga upp mitt bankkonto, och innan det fora over alla mina pengar till mitt svenska. Det kan ta ett tag, sa Ilona, sa man vill ju vara ute i tid liksom. Sen ar det hejdamiddag pa lordag efter jobbet, Castlepoint tors-fre nasta vecka, och sa varan hejdamiddag veckan efter det. Sen far man val borja packa och forsoka ta reda pa om jag har for mycket med mig eller inte, for da ar det bara en vecka kvar.
Leonie kommer pa fredagen, sa pa fredag maste jag vara fardigpackad och ute ur mitt rum. Tjejerna ar hos sin pappa den helgen sa jag sager hejda till dom da med. Ser inte fram emot det precis... Sa ja, jag sover mina sista tva natter i Lexie's sang ar val tanken. Aker tidigt sondag morgon sa det blir inte sa mycket mer an det liksom.
 
Det regnar och ar svinkallt for ovrigt. Har haft fyra lager pa mig idag, plus halsduk, INOMHUS. Strumpbyxor, raggsockar OCH tofflor med, hehe. Husen har ar ju inte att leka med precis. Langtar hem till svensk sommar. Langtar typ till svensk vinter bara for att fa vara i ett varmt hus pa riktigt...
 
En morgon med en katt.
En gosunge med sina pussel, haha!
 
Nu hoppas jag att det ar middag valdigt snart for jag ar hungrig som satan.

PUSS!
 

Vart tar dagarna vagen?

Idag aker Frida hem. Eller, hon har redan akt. Kanns konstigt, lite ensamt, trots att vi inte vart i samma land det senaste halvaret typ, haha. Vi har ju alltid haft varandra i det har liksom. Men, det ar skont att hon aker hem innan och gar igenom dom forsta veckorna sa hon vet vad jag snackar om sen nar jag kommer hem.
 
Josefine klagar pa att jag inte bloggar tillrackligt, sa ska forsoka battra mig nu det sista, hehe. Ni far dock leva med att det blir lite jobbigt att lasa...
 
Jag bavar verkligen infor att aka hem. Vill saklart hem, mer an nagot annat, till Jens och alla andra, men jag vill verkligen inte saga hejda. Katya lekte att hon somnade i mitt kna forut, och hon liksom krop upp och passade perfekt med huvudet pa mitt brost och sa bara gosade hon in sig. Ville aldrig aka hem da.
 
Ar dock ganska klar med jobbet. Vet att Jasmine kande sa innan hon akte hem ocksa. Man kan liksom allt, det ar mer an vardag nu. Griniga och trotta ungar, grinig och trott Linn. Det ar morkt och kallt, och det kanns som att det enda jag gor ar ga upp och ner for backen, till och fran skolan och kindy, och stadar da. Ska bli sa skont att komma hem till ett hus som inte stokas ner av tva smabarn hela tiden. Langtar sa efter min egen garderob, ett varmt hus, min egen sang, svensk mat, mitt eget hus helt enkelt. Ser verkligen fram emot att komma hem och kopa en ny dator med. 15 veckor utan har liksom vart det langsta jag varit utan en egen dator sedan jag fick dator, och det var innan pappa dog, sa typ 7 ar sedan?
 
Hemma sa har ju Josefine Collin precis akt till USA, och Malin (varan granne) ska aka till England om en manad eller sa, sa jag kanner mig som varsta veteranen nar jag redan gatt igenom allt som dom gor. Sa till Malin (som ska lamna pojkvan) att det kommer vara skitjobbigt, du kommer grata som ett as och undra vad fan du haller pa med, men det kommer vara vart det i slutandan. For sa kanner jag, att det ar vart det. Jag grat hela vagen hit, fallde manga tarar dom forsta veckorna och har haft hemlangtan till och fran under hela mitt ar, men det betyder inte att det inte varit vart det. Har upplevt sa mycket, fatt sa manga nya vanner, och framforallt fatt en andra familj.
 
Har precis skapat ett event pa facebook for min och Cosi's hejdamiddag, och Sarah bjod in mig pa middag innan jag aker, sa jag har att gora. Ska dessutom aka till Castlepoint med Ellie, Trev och tjejerna over en natt eller tva, sa det blir en kul sista grej att gora ihop!
 
Tog precis upp Katya och Lulu fran badet, sa snart kommer Lexie hem fran simlektioner, och da ar det middag som galler. Och sa var annu en dag slut. Tycker att jag bara gar och lagger mig och vaknar mest hela tiden. Vart tar dagarna vagen liksom?
 
Vi hors snart igen! (Om jag haller vad jag lovar, hehe)
 
Puss!

Beach time

Not so bad for having winter, aye?
 

iPhone x10

Katya loves the new dressups, & I skyped with my love
In four weeks I'm doing this & all the animals were a bit sleepy.
Sushi for dinner & my two running champions! I'm so proud of you mummy <3
Had a lovely afternoon at the beach with Ellie and Katya yesterday & me and Cosi found a funny magnet, haha.
Lexie's unaware of that she's being photographed, haha. & I'm posing in my new sunnies!
 
 
 
 

Sunday work

Last week Trev drove Ellie to work on the Sunday, so we could have to car!
 
We drove in to Wellington to enjoy the wonderful winter weather.
We brought the scooters (sparkcyklar) and stopped at every playground we drove past.
We had lunch! And my girlies were so adorable that I never want to leave them...
We stopped for an ice cream!
And Katya got stuck in a tree, haha.
On the long way back to the car we sat down next to the beach to watch some gymnastic girls. I think Lexie's trying to show us that she's turned 6 on this picture, haha.
 
And then we drove home, made and ate pizza!
 
Right now it's Friday lunch time and I'm off. Tomorrow Frida and her family is coming back with the ferry, so I'm hoping to have lunch with them in town, and then me and Cosi talked about seeing a movie!
 
Hope everyone's alright at home. On Sunday I've got 4 weeks left here. Scary....
 
Puss!

RSS 2.0