Klagomål

Linnéa klagar på att jag skriver för lite på bloggen, och för tråkigt, så jag får väl rycka upp mig då. Linnéa gjorde ju faktiskt det när jag tyckte hon var tråkig, haha.

Nu är mitt rum snart färdigt! Ska bara fixa de sista sakerna och så, det blir huuuuuuuuuuuuuur bra som helst, är helt övernöjd.

Annars är det en sak som jag tänkt på (förutom var jag gjort av min fjärrkontroll till CD-spelarn, hör av dig om du hittar den..) och det är feminism. Jag har fattat det som att det är att man tycker att män och kvinnor och likadana och har likadan förutsättningar osv.
Kolla på hur djuren är skapade. Hanar jagar, kvinnor tar hand om ungar. I många fall jagar kvinnorna och tar hand om ungarna. Kommer inte vi från djuren? Var vi inte ursprungligen korkade grottmänniskor som var som djur?
Jo, det var vi, varför ska vi då ändra på det nu?
Män har bättre förutsättningar fysiskt än vi kvinnor har, det är vetenskapligt bevisat. Man kan t.ex. inte jämföra damfotboll och herrfotboll. Visst, det är synd att kvinnor inte kan leva på sin sport som männen kan, men det är ganska logiskt. Göteborgs damlag (som jag inte minns vad det heter nu för det) slogs av ett gäng 16åringa pojkar. Där har vi klassskillnad. Det går inte att jämföra. Punkt slut.

Män ska vara hemma med sina barn lika mycket som kvinnorna och de ska ta ut lika mycket pappa-ledighet som mammorna tar ut mamma-ledighet. No way. Är djurens pappor hemma och tar hand om dom? Har papporna samma band till sitt barn som mammorna har när dom är små? Ammar papporna? Nej. Det gör dom inte, och kommer aldrig att göra heller. Så är det bara.
Jag blir förbannad på kvinnor som kommer och tycker att män och kvinnor är likadana.

Nu sitter jag inte och säger att det är helt okej att diskriminera och t.ex. anställa en man istället för en kvinna just för att han är man. Det är verkligen inte okej. Det är något som man måste jobba på och tänka på, för så ska det inte vara. Men att män och kvinnor är helt olika, det är ett faktum. Sluta jämför säger jag bara.

Kommentarer
Postat av: je.

Bara för att det varit så de senaste miljoner åren, typ, betyder det inte att vi kan förändra. Nej, jag är inte feminist. Men vi lever på 2000talet. Människan har lyckats åka upp till månen och klyva atomer, känns också som att det inte är svårt att vara hemma med barnen några extraveckor fler för papporna. Men det var bra skrivet ändå :)

2009-03-12 @ 16:58:33
URL: http://jessikaniklasson.blogg.se/
Postat av: julia

visst, det där med djuren och det är ju helt rätt,

och det med att män är starkare fysiskt och sådant.

men jag förstår fortfarande inte varför kvinnor

ska få mindre betalt än männen om de utför samma jobb.

om de t.ex. sitter på ett kontor och gör dator-

arbete är inte direkt mannen starkare.

jag stör mig på sånt.

2009-03-12 @ 18:13:43
URL: http://longkalsong.blogg.se/
Postat av: Linnéa

grymt , ah jag rykte fan upp mig som fan :D

bra början gullunge !

och det är sant det du säger , det går inte att jämföra och du? dom heter koppabergs if :D <3

2009-03-12 @ 19:54:04
URL: http://dinlinnea.blogg.se/
Postat av: Klara

"Jag blir förbannad på kvinnor som kommer och tycker att män och kvinnor är likadana."



Förklara gärna varför män och kvinnor skulle på NÅGOT SÄTT vara annorlunda varandra? Handlar det om värde eller handlar det om rent biologiskt? Kroppsbyggnaderna ÄR annorlunda för män och kvinnor, men du drar in helt olika saker i det här inlägget. Det låter som att du vill att kvinnorna ska vara under männen, helt ärligt. Vi kvinnor bär barnet inom oss och därmed har vi ett starkare band till barnet, men ska fadern gå miste om möjligheten att också få det? Okej att vi kommer från djuren, okej att det i djurriket är hannarna som jagar och honorna som tar hand om barnen - men skulle det inte vara synd att kasta bort all våran evolution för en sådan sak? Vi lever på 2000-talet och många säger att det inte ska behövas ändras, men jo. Jag anser faktiskt det. Ser man som du en sådan skillnad, pekar ut dom riktigt, så bygger man lätt fler skillnader i huvudet och sedan blir löneskillnaden okej. Efter ett tag, vem vet, man kanske tycker att misshandel är okej? Mardrömsscenario jag bygger upp, jag vet..

Det handlar inte om kroppsbyggnad, det är såååå dagis. "Jag är starkare än dig, jag är kille, tjejer är svaga." Det borde man ha accepterat. Det handlar inte om det.

2009-03-14 @ 22:53:13
URL: http://kantarelltant.blogg.se/
Postat av: Klara

Precis, och det är det rent biologiska. Tjejer kan inte göra allt som killar kan, och killar kan inte göra allt som tjejer kan. Bra att vi redde ut detta.

2009-03-15 @ 20:24:33
URL: http://kantarelltant.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0