iPhone x8

Åt glass med varma hallon & var på stranden innan läggdags.
Mös med myzmizzen & lekte med play-doh.
Blev tjusigt sminkad av Lulu & åt sushi. 
Instagramade favvobilden & åt god efterrätt.

Höst

Satt och kollade igenom mitt instagram-arkiv, och helt plötsligt saknade jag alla varma halsdukar, tjocka jackor och kängor lite. Visst, det är inte alltid så kul när man är mitt i det, men jag har alltid gillat hösten.

"Tur att du går mot höst nu då!" kanske ni tycker, men här är hösten bara kall och blåsig, utan tjock jacka och halsduk, plus att man kan inte gå in och mysa med tända ljus och sånt där, för det är lika kallt inne som ute...
 
Nä, må dessa månader gå fort alltså! Eller, kanske inte. Vet inte riktigt...
 
Workshopen igår var intressant, och efteråt gick vi några tjejer till en pub och åt/drack lite gott. Sånt kommer jag sakna från Nya Zeeland tror jag. Kan ju i och för sig göra det hemma också, när jag tänker efter. Får bli bättre på det.
 
Idag gick dagen fort, som vanligt. Jag kom precis ut från duschen och ska gå och ta in tvätten tänkte jag. Sedan är det middag och vid 7 hämtar Cosi upp mig. Vi ska in till stan och träffa Lis en sista gång (haha, vet inte hur många sista-gånger det blivit med den tjejen nu...) på hennes väg hem från sydön innan hon försvinner uppåt och så småningom hemåt. Cosi kör ju, så jag tänker mig ett glas vin, hehe. Men, vi får se.
 
Imorgon är det redan onsdag ja. Mitt i veckan och lill-lördag och allt. Får kanske unna mig lite choklad då! (Äter ju bara typ 1 kg choklad i veckan eller något....)
 
Vi hörs! Puss

161 dagar, 23 veckor

Om 161 dagar är jag hemma. Jag kommer hem på en måndag. Mer exakt på kvällen, den 5e Augusti, 2013.
 
Känns så himla sjukt att jag varit borta så himla länge? Jag menar, det var 29 veckor sedan jag åkte hemifrån, snart 7 månader. Det längsta jag varit ifrån Jens innan det här var typ 4 dagar, och mamma lite mer än en vecka antar jag. Och LP.
 
Numera är det söndag efter söndag här borta tycker jag. Veckorna bara flyger förbi. Det konstiga är att det känns som att jag inte alls har lång tid kvar här, trots att jag precis passerade halvvägs. Jag vet ju att veckorna bara flyger förbi, och när jag bara har ensiffrigt med veckor kvar kommer jag ju nästan vara hemma.
 
Något som jag faktiskt inte tycker är så himla kul är att vi går mot kallare tider här, trots att vi (tydligen) haft en exceptionellt bra sommar i år. Visst, jag är på Nya Zeeland, men så himla varmt är det inte när vi inte har någon sol, och blåsten är i full gång. Vi bor ju i världens mest blåsiga huvudstad också. Tacka vet jag kort hår i den här staden! Tycker nästan lite synd om mina långhåriga Au pair-vänner som springer runt med hår i ögon, näsa och mun. Har ju i och för sig också varit där, så jag vet ju hur det är, även om dom knappt tror mig när jag säger att jag haft långt hår, haha.
 
På tal om hår så var jag och klippte mig hos en jättegullig tjej idag. Fick tag på henne genom en av au pairerna här, för att hon är tydligen vän till hennes familj, så ja. Jag åkte hem till henne och betalade 30 dollar istället för ner till salongen i Lower Hutt där jag betalar 72 dollar, så det var kalas! Vi fick lite ordning på det hela också. Just nu ser det lite roligt ut, men tills nästa klippning kommer det förhoppningsvis se ut som vanligt, för det kändes som att hon fick kläm på vad jag menade och ville, haha.
 
Om 15 min ska jag sätta mig i bilen och åka mot Cosi. Ska plocka upp henne och så ska vi åka till en Workshop med Au pair link där vi ska lära oss lite om hur man ska agera i vissa situationer med barnen typ. Har varit på en innan och det var rätt intressant faktiskt!
 
Well, slut på allt babblande om tid. Vi hörs! Puss
 

Horse trekking

Igår var det en outing med Au pair link, och denna gången var det dags för Horse trekking! Jag sken som en sol hela tiden, och var lika lycklig som ett barn på julafton över att få vara på hästryggen igen. Jag vill verkligen ha en häst när jag bli stor..
 
Hur som helst, såhär såg det ut:
Vi hade stiliga hjälmar!
Josefines första gång på en häst. Hon överlevde, hehe.
Sarah var söt som vanligt!
Genom skog.
Upp och ner för kullar.
Bredvid får.
Solen sken på oss!
Och påväg ner igen.
Min gulliga (och ganska höga, märkte jag när jag hoppade av) häst Cruise.
Som sagt, hehe.
Sötis!
 
 
Och det var det. Resten av helgen tillbringades i Josefines och Cosis sällskap, och imorgon ska jag klippa mig.
 
Har sagt det förr, men säger det igen; det känns som det bara är söndag efter söndag... Tiden går så himla fort!
 
Puss

En HEL arbetsvecka gjord

Haha ja, som rubriken antyder har jag då jobbat en HEL vecka, dvs 5 dagar, istället för 4 som jag vanligtvis jobbar.

Just nu sitter jag nyduschad, nedklämd i mina tightaste jeans och läser en bok om AC/DC, för att om dryga timmen sätta mig på bussen till stan för lite middag med massa tjejer.
Tanken var att vi skulle äta vid 8, men eftersom alla är lika handlingsförlamade här och ingen ringt och bokat bord fick vi nöja oss med 8.45, så ja, jag kunde ta en senare buss.

Tar mig hem till Josefine ikväll och sover där och imorgon bär det av på horse trekking!! Så himla kul ska det bli!!!

Annars är helgens planer oklara. På måndag ska jag klippa mig i alla fall. Ska bli skönt.

Hoppas våren börjar komma hemma, för här börjar hösten göra sig påmind i form av tidigare solnedgång, senare soluppgång och kallare väder. Inte så kul faktiskt...

Vi hörs! Puss


Stranden och dansföreställning

Mår mycket bättre idag, för den som undrar!
 
Sååå, jag slog på stort (eller inte) och var Parent Help på kindy. Inte direkt så att det var självvalt, men det var mysigt. Har alltså jobbat från 7 i morse, och sedan blev Ellie sen, så jag slutade inte förrän 16.30, men det var okej. Redan mer än halva veckan gjord ju, hinner knappt blinka.
 
Imorgon står tvätt av mina sängkläder på schemat, och det vanliga då. Håller för övrigt tummarna för att det ska vara fint väder på lördag när jag ska på Horse Riding med Au Pair Link, haha. Ser verkligen fram emot det?!
 
Igår sken solen på oss, som den behagat göra väldigt mycket det senaste? Det är vi väldigt tacksamma för, såklart. I alla fall, solen sken så Ellie och tjejerna åkte ner till stranden innan läggdags. Jag kände först inte för att åka med, men så insåg jag att sommaren snart är slut, och att jag troligtvis aldrig mer kommer att få uppleva en Nya Zeeländsk sommar igen, så jag tog mig i kragen och åkte med!
Slås fortfarande av hur vackert det är här så gott som varje dag..
 
Och idag kollade jag på min sötnos när hon hade dansföreställning för mig, haha.
Är hon inte bedårande?
 
Nu tänkte jag vara duktig och skriva klart en Learning story, och sedan ta en dusch och efter det åka ner till Cosi och äta pizza!
 
Puss & kram till alla där hemma, saknar er massor.
 

SNOR

Okej, snabbis.

Jag har dragit på mig världens förkylning. Garanterat bara för att jag skrutit så om att jag klarat mig hittills, hehe. I alla fall. Min hjärna är snor, min näsa är ännu mer snor och jag vill bara sova bort allt.

Så himla lagom att det kommer nu också, när jag för en gångs skull jobbar hela veckan och har outing inplanerad på lördag. Jaja. Min plan är att sova bort det. 8 tänkte jag ligga i min säng, det är om 33 min, så jag ska nu hoppa in i en varm dusch och sedan krypa ner i sängen med en bok eller så.

Vi hörs! Puss

iPhone x10

Partade & år pannkaksfrukost
Var Queen of pancakes & har världens bästa vän som sätter fina lappar i min kalender. <3
Var på utomhusbio & fick Alla hjärtans dag-blommor från finaste killen.
Jobbade & fick tack-choklad
Lagade och åt mat & var på stranden en stund

Veckans sista dag

Söndag.
 
Jag gillar inte söndagar... Känns förövrigt som det alldeles nyss var söndag.
 
Jag hade planerat att gå till stranden, men det är moln på himlen idag, såklart.
 
Ska ta mig ut på en promenad, och duscha, istället. Har inte duschat sedan i torsdags, haha. Det kommer bli som i en tecknad film när jag går ut; allt och alla jag går förbi kommer falla till marken och dö på fläcken för att jag luktar så illa.
 
Skypeade precis med Jensi med. Min fina fina fina Jensi som skickade en hel blombukett till mig på Alla hjärtans dag. Dog ju.
 
Ska visst damma lite på mitt rum också, såg jag nu.
 
Well well, cykelställ. Nu ska jag resa på min rumpa och ta mig ut. På återseende!

Snart helg, igen.

Hej!
 
Sedan jag bloggade sist har jag inte gjort överdrivet mycket. Jobbade i tisdags, slängde mig sedan i bilen hem till Amanda och hade en mysig kväll med henne och Josefine. Vi åt choklad och överblivna semlor (som inte var så goda dock). Glömde bort popcornen gjorde vi med!!
 
Idag var jag ledig, förutom att jag var tvungen att vara hemma och "låtsas jobba" när min program manager var här för vårt möte vi har varje månad, den här gången även med någon från något som heter ERO och är någon organisation som ser till så att allt står rätt till inom Au Pair Link, typ. Och pga denna människan så  behövde vi "säkra huset" massor, haha. Bla. sätta plastgrejer i dom eluttagen som inte används, eftersom barnen kan stoppa in fingrarna där, lägga undan alla former av sladdar och grejer, eftersom barnen kan strypa sig/hänga sig med dom, och massa andra halvtöntiga saker, om du frågar mig. Men, det gick nog bra, och efter det så åkte jag ner och åt sushi-lunch med Ilona i parken vid biblioteket.
 
Idag står utomhus-bio på schemat, och jag funderar på hur mycket kläder jag behöver, haha. Det blir ju kallt på kvällen liksom, och så blåser det... Hm, ja, får fundera på det.
 
Imorgon är det jobb, promenad, tvätt och playdate på schemat. Sedan är det redan fredag igen, och jag ska till Lulu, och så var det helg. Igen. Någon pratade om att åka uppåt och göra Tongaririo crossing i helgen, men om jag ska vara helt ärlig så orkar jag inte riktigt engagera mig, så om någon ger mig en tid och plats vi ska åka så kan det hända att jag infinner mig, men orkar inte ta tag i något...
 
Well well, cykelställ, som en viss Linnéa Perkman säger. Nu ska jag gå och ta bort mitt hemska nagellack på tånaglarna (som mina underbara barn insisterade med att måla dit) och ge mina fötter en omgång med fotfilen dom sent kommer glömma. På tal om naglar så färgade jag ju Amandas hår, utan handskar, hehe. Och ja, färgen är borta från händerna nu i alla fall, men naglarna är fortfarande urtjusiga i mörkbruna nyanser!
 
Vi hörs, Puss!
 

PS. Den nya designen får mig att slita mitt hår, hehe. Får se OM/när den kommer upp....

En helg i Josefines hus!

Josefine hade huset för sig själv i helgen, och det var vi inte sena med att utnyttja, haha!
 
Jag tog mig dit runt halv fyra-snåret, och började med att färga Amandas hår. Vi hittade inga plasthandskar dock, så jag körde på utan, väl medveten om att mina naglar inte skulle vara sig själva efteråt. Vad jag dock inte räknade med var att det aldrig gick bort från mina händer heller, så ja. Numera har jag svarta/bruna naglar och smuts-färgade händer, haha. Mycket tjusigt!
 
 
Vi ställde till med BBQ för typ 11 tjejer, oerhört roligt och trevligt!
 
Kia och värdinnan i blått!
 
Nästan allihop i samma bild, haha.
 
Och ja, sedan så är bilderna tyvärr inte acceptabla nog att visas här, men vi hade fruktansvärt roligt med dans till allt från kycklingdansen, macarena och Las Ketchup-dansen till vanlig hederlig fuldans.
 
Redo att göra stan, haha!
 
 
Jag dog av totalt efter den väldigt lyckade BBQn dock, så jag tog Josefines nyckel och åkte hem med 2-bussen. Ganska skönt faktiskt.
 
Dagen efter vaknade jag såklart tidigare än alla andra, så jag gick upp, städade undan, och ställde mig och gjorde pannkakor!
I ett urgulligt förkläde jag hittade, haha.
Pannkaksfrukost ute, mums.
 
Och sedan så gjorde vi;
SEMLOR!! Det är ju trots allt fettisdagen på tisdag, hehe.
Svenskarna fixar och donar, haha.
Voila!
Dom åts ute också, såklart.
 
Och det var den helgen. Nu får vi se fram emot ännu en arbetsvecka!
 
Jag ska ta mig en dusch och se om jag kan hitta något att stoppa i min mage, sedan ska jag försöka sova tidigt. Saknar er där hemma. Puss!
 

Det senaste i bilder

I onsdags så var det Waitangi Day här. Det är typ som Nya Zeelands nationaldag om jag har förstått det rätt, och det var även den 6 februari 1840 (Josefine!!) som maorierna och Nya Zeeländarna skrev på något avtal som jag har noll koll på, men som uppenbarligen är betydelsefullt, haha.
Dom tog upp en stor kanot ur vattnet.
Typiskt Nya Zeeland; vissa står i shorts, andra valde dunjackan.
Sen kollade vi på Tomorrow People en stund!
Ilona och Cosi!
Brit och Amanda.
Och Josefine.
 
En annan dag åkte jag med Ellie och tjejerna ner till älven en stund.
Det var svinkallt, men dom lekte glatt i vattnet i alla fall, haha.
Gosisar!
 
Och i fredags hade jag Lulu för första gången! Det gick bara bra, och vi var bland annat nere i Avalon Park en stund.
Sötis!

Ett steg på vägen!

SHIT!!
 
Bokade precis min sydön resa?! Har än så länge betalat och bokat;
- Färjan över
- Bussen hela vägen
- Flyget hem från Queenstown
- Hostel i Nelson
- En Abel Tasman dagsutflykt
- En Milford Sound dagsutflykt
 
Mår dåligt över hur mycket pengar som går, men men. Det här är ju en stor del av det jag är här för?
Nu ska jag egentligen bara höra med alla som vart där nere redan och ta reda på vilka hostel som är bäst och vad man absolut absolut inte får missa, och boka det allra sista. Känns skönt om det kan bli en resa där allt är bokat i förväg och jag "bara åker med" liksom. Särskilt eftersom jag ska åka själv, hjälp.
 
Men ändå, klappar mig själv på axeln (för att göra som Josefine sa åt mig) för att jag ändå är ute i tid? Ska ju inte åka förrän den 5 April liksom!
 
Nu ska jag läsa färdigt mina bloggar, kanske ta en snabbdusch och åka ner till Petone för lite bio (Les Misérables) med min fina Cosi.
 
Puss&kram!

Makeover

Hörni!
 
Jag sitter och filar på en ny bloggdesign. Och inte bara ny header den här gången, totalt makeover. Jag har ju ändå bloggat i över 4 år nu, så man kan väl tycka att det är på tiden att jag snyggar till ordentligt här inne.
 
Är dock inte bästis med HTML-koderna, så ja, det tar sin lilla tid!
 
Idag har jag varit effektiv; gått en promenad, skypeat med Jens, tvättat mina sängkläder, skrivit en learning story och ringt till bussbolaget som jag ska åka med på min semester. Imorgon ska jag jobba hos Lulu för första gången, det ska bli kul!
 
Nu ska vi nog äta snart. Puss!

Män som näthatar kvinnor

Alltså. Jag blir så jävla rädd för sånt här. Så. Jävla. Rädd.
 
 
Och så tycker jag att ni ska gå in och läsa det HÄR och det HÄR.
 
Blir mörkrädd.

iPhone x4

Som tack för helgen fick jag lite svenskt godis av mina Auckland-friends. Det finns en affär där som säljer svenska saker nämligen!
(Behöver jag säga att dom tog slut fort?)
Idag är det 6 månader sedan jag åkte hemifrån, helt sjukt? Numera är räknaren nere på 5 månader (och några veckor och dagar, men ändå, hehe). Snart hemma hörni!

Puss!
Promenix i solnedgången med Cosi, inte helt fel.

Det lilla jag hade att säga

God kväll!
 
Sitter och kollar på ännu en solnedgång efter ännu en arbetsdag. En relativt lång sådan idag. Började 7, var ledig  mellan 10 och 12.30 och sedan jobbade jag till 21.00 (Så, jag jobbar fortfarande, men barnen sover).
 
Igår regnade det så mycket att "väggen/muren" mellan oss och grannen rasade in. Helt galet. Blev sjukt rädd, men inget speciellt hände ju, mer än att den gick sönder då. Försäkringssnubbarna skulle komma på torsdag och kolla på det, och sedan får vi väl se vad som händer...
 
Annars händer det inte så mycket. Försöker fortfarande återhämta mig efter helgen, haha. Fick ju inte överdrivet många sovtimmar.
 
Imorgon är det röd dag här, så jag ska försöka ta mig in till stan och träffa Therese en sista gång innan hon åker hem till Sverige. Sen får vi se. Till helgen ska jag i alla fall hem till Josefine och hänga. Tror det lutar åt utgång, hehe, men vi får se.
 
Nu ska jag kolla om min äldsta unge har somnat, och sedan hoppa in i en dusch innan jag ska skypea med mamma!
 
Puss!

iPhone x4

En nybadad, glassätande Linn & mitt sängsällskap

Glada party-brudar & trötta (men snygga) fötter

Fix You

Ni måste kolla på den här fina videon på Amanda och Rikard när dom sjunger Fix You!!! Smälter ju!
 

SEVENS

Åh herre gud. Vilken helg.
 
Sevens är, som jag skrivit förut (tror jag), en rugbyturnering. Det är Wellingtons största sportevenemang och ett av Nya Zeelands största.
 
Såhär står det om man googlar lite;
It also has a reputation for a party atmosphere, with a large proportion of attendees choosing to wear fancy dress. Recent years have seen large groups of costumes that vary from Fred Flintstone and Wilma to Care Bears, dance troops, wrestlers and many other interesting costumes. More recently items of recent media interest or advertisements form a key theme. Saddam Hussein, Osama Bin Laden, George Bush have made appearances. Movie figures such as Men in Black and Austin Powers are crowd favorites and an impersonator of Austin has been a regular feature each year performing to the crowd.
 

Det är alltså ett gigantiskt maskerad-party, hela helgen. Jag hade inga biljetter till själva rugbyn, men jag var i stan båda dagarna.
 
Det hela började med att jag åkte in till stan och förfestade (utan alkohol och kostym) med Josefine, Brit och Amanda, och så Brit's värdmammas kompisar.

Ninja girls
Det är oerhört seriöst med kostymerna, upptäckte jag, haha. Hade inte förväntat mig att folk skulle ta det på så stort allvar.
 
Där hängde jag en stund, innan jag åkte hem en snabbis för att sedan åka med Ellie in till stan. Därefter plockade jag upp Elin och Karin från flygplatsen. Vi hämtade sedan upp Cosi, skyndade oss hem, drack och gjorde oss i ordning, och sedan tog vi taxi in till stan. Väl framme så var det helt sjukt mycket folk, och sån jävla stämning! Helt galet roligt.
 
Leopard 1 & 2, och catwoman!
 
Elin hade dock fått i sig lite för mycket på lite för kort tid, haha. Så ja, vi åkte hem vid halv tre någon gång, vilket är tidigt om man är och dansar i den här staden... Dagen efter mådde hon såklart inte så bra, haha, så efter att vi gjort ett tappert försök att få henne att vakna till liv med hjälp av lite crêpes så åkte vi hem och lämnade henne i sängen och fortsatte in till stan.
 
Elin mådde bra som sagt!
Glass!
Som sagt, folk går all in!
Spelar ingen roll hur gammal eller ung du är, alla är utklädda och alla partar.
Som sagt, hela staden festar och det är galet mycket människor överallt. 
 

Till Frida: Klas-Göran mår bra och hade precis en fight med en sjöelefant!

Sedan åkte vi hem och åt tacos och gjorde oss i ordning än en gång.
 
Väl inne så var det, om möjligt, ännu mer folk än dagen innan. Och nu hade dom stängt av alla gator omkring Courtney Place så att inga bilar fick köra där. Klubbarna hade "flyttat ut på gatan" och hade tält och bar utanför. Musiken hördes överallt och folk dansade och festade mitt ute på gatan. Helt makalös stämning, och vi hade så jävla roligt!!
 
Tro det eller ej, men jag var nykter på lördagen och körde hem, för det var för krångligt och dyrt med taxi och buss och hela köret, plus att leoparderna skulle åka buss hem till Auckland dagen efter, och den gick 9 från stationen, så då skulle jag köra dom dit. Hade dock fruktansvärt roligt ändå, mycket tack vare mina fina vänner! Längtar tills dom kan komma hem och fuldansa med mig på bästkusten, haha.
 
Vi fick typ 2-3 h sömn i natt, och kanske 5 natten innan, så idag tog jag igen det med att sova till halv två, hehe. Har inte gjort många knop efter det kan jag tala om.
 
Imorgon är det jobb igen, och så kommer Therese förbi Wellington igen! Sedan kommer Lis, och till helgen är Josefine ensam hemma så då ska jag våldgästa hennes hus minsann. Full fart!
 
Nu ska jag försöka sova här borta, trots att jag inte varit vaken allt för många timmar, haha. Puss!
 
 

Snabb-update

Hej!
 
Dagarna rusar förbi. Solen skiner. Jag läser uppenbarligen hellre än bok än sitter vid datorn. Jag badar.
 
Och i helgen kommer Elin och Karin ner från Auckland. Vi ska dansa fötterna av oss för det är Sevens denna helgen, en stor rugby-tunering och sedan är hela stan en enda stor maskerad. Festligt, eller hur?
 
Nästa vecka börjar skolan igen. Ska bli ganska skönt ändå, även om jag njutit av att ha lite egentid med Lexie.
 
Hade förresten dubbelt antal barn igår, dvs 4. Aningen många, men det gick bra. Kände mig som superwoman ett tag.
 
Sitter just nu och väntar på att Ellie ska plocka upp mig och så ska vi åka in till stan. Väg där "tar jag över" bilen och åker och hämtar Elin och Karin på flygplatsen. Sen är det full fart hem, byta om, och sedan party party!
 
Nu måste jag kila. Puss

RSS 2.0