En kväll på havet

Åkte båt med våran granne upp till Amundön idag, såhär såg det ut (via min telefon): 
Exakt en sån här båt hade vi!! 
Och såhär stilla låg havet. Det var helt makalöst. 
 

Självhat

Ibland hatar jag mig själv så mycket, riktigt föraktar och avskyr mig. 
 
Jag var ute och gick världens härligaste promenad med Jessika igår, och sedan kom Emil och mötte upp mig med sin longboard, som jag såklart skulle åka på, och såklart trillade med. Hade ont som fan men gick hem och la mig i sängen och vips sa det så kunde jag inte röra min arm och grät så ont det gjorde, och då vet dom flesta som känner mig att jag inte gråter av fysisk smärta särskilt ofta. Så vi hamnade på akuten i Varberg, men det var galet tryck där nere och vi kände inte för att sitta och vänta i 5 h på en röntgen, så vi åkte hem igen och sov. Jag och mamma åkte sedan ner idag och fick röntgat och träffat läkare osv, och som tur var så var det inget som hade gått sönder utan den var bara väldigt svullen i leden och kanske inflammerad. 
 
Precis när mitt liv har dragit igång med slakten, jobb på förskolorna och att jag rider Hanna, så händer det här. Blir så jävla trött. Jag har liksom inte tid med det här. Fick ju ringa och säga att jag inte kunde komma till förskolan idag och jag kan knappast slakta denna veckan, kan ju för fan inte ens ta på mig mina egna byxor. 
 
Så himla typiskt mig att råka ut för/göra något sånt här? 
 
Läkaren sa att jag ska röra på armen så mycket som möjligt och "utmana", samt äta Ipren regelbundet för att motverka en eventuell inflammation och sådär, och så ska det vara bättre (alltså inte bra) om en vecka, och är det inte det får jag söka mig till sjukgymnasten. 
 
Skjut mig, känner jag. 
 
 

Söndagsmorgon

Godmorgon! 
 
Vaknade vid 07.30 av att jag låg tvärs över sängen, och sedan kunde jag inte somna om så jag åt frukost i sängen samtidigt som jag läste ikapp mig på bloggar och twitter. Googlar lite objektiv också, är rätt så sugen på ett Nikkor 50mm f/1.4, men det kostar dryga 3000 så jag får väl vänta tills jag fått några fler löner innan jag kan investera i ett sånt... Borde egentligen lämna in min kamera då manicken som mäter av ljusförhållanden och sånt där inte funkar, men det kommer väl gå på en miljard typ, så jag får nog klara mig utan det... 
 
Googlar kappor för glatta livet också, och har fastnat för en från H&M, men det här med att handla kläder på nätet är liksom inte min grej. Kanske för att jag inte är "normalbyggd" så att jag måste prova typ tre olika storlekar på varje plagg jag ska köpa för att se vilken som sitter bäst och att man inte kan det på nätet och då måste skicka fram och tillbaka och betala frakt och krångel krångel krångel typ. Fast å andra sidan har jag inte hittat något i butik än, så man kanske får chansa... Världsliga problem jag har känner jag. 
 
Ligger för övrigt och väntar på att mina bröder ska vakna så att vi kan åka till Kungsbacka och kolla på vinterjacka till dom. Sen ska jag hem och göra ingenting tills Jens kommer hit vid 20 typ. Då ska vi ligga i sängen och se på Suits har jag bestämt. Det har varit planen i typ tre dagar, men det har kommit något emellan varje gång. 
 
Måste ta upp något ur frysen så jag har något att laga middag med också? TIPS NÅGON? Har uppenbarligen ärvt min mammas kreativitet när det gäller mat, dvs HAR INGEN ALLS. Får gå ner och kika i någon receptbok kanske. 
 
Just det, vi åt krabbor också! Och den lilla svarta pricken vid stolsbenet är musen vi hade i personalrummet i fredags, haha. 
Perfekta fredagen: jobb på förskolan med strålande sol och sedan en ridtur. 
Här är en kass bild på kappan och snapchatten jag och Emil fick som svar på våran puss-bild, haha. 
 

Godnatt

OM jag är trött på att ha ont i ryggen? 
 
Kanske så trött att jag dör och vill gråta och önskar att man mådde 100% bra någon jävla gång men det är väl för mycket begärt. 
 
Tror liksom att jag klarar ganska mycket "smärta" också? Klagar inte, biter ihop och tänker att det är väl som det är, men när är det för mycket då? När ska man "söka hjälp"? När vet man att det räcker? 
 
Klockan är 20.30 och jag tänker gå och lägga mig. Sista dagen på slakten imorgon, för denna veckan. Har gjort en tredjedel då. Längtar tills imorgon när jag kryper ner i Jens säng vid 5 för att inte gå upp förrän nästa dag. Förstår inte hur jag kan vara så närhetstörstande hela, verkligen hela, tiden? Vi ses liksom ofta. Mer än många andra. Vi har för fan klarat ett helt år isär, och ändå klarar jag knappt en natt utan honom? 
 
Godnatt mvh grinig, trött, ensam och ledsen tjej. 

Busy busy making money

Hej, 
 
Skriver en snabbis så att ni vet att jag lever. Var på förskolan igår och njöt av solen, idag ringde klockan 05.12 och jag konstaterade att det är inte mänskligt att gå upp innan kl 06. Det värsta är att den ringer lika tidigt i två dagar till, sedan ytterligare tre dagar nästa vecka, och tre till veckan efter det. Men efter det är det äntligen över. 
 
Åkte och gosade med min man i 1,5 h timme förut. Förstår inte hur man kan vara såhär kär? Tar liksom år att säga hejdå. 
 
Well well, som sagt; jag lever. Nu ska jag gå och knåpa ihop något att äta till lunch imorgon och sova. 
 
Puss!

Hästen Hanna

Hey! 
 
Igår var jag på pass på Friskis för första gången sedan jag kom hem, så efter att ha ridit idag också är min kropp så mör den kan bli typ. 
 
Var på en förskola i Åsa idag och jobbade, och dom ringde efter att jag gått hem och undrade om jag kunde jobba hela nästa vecka också, så jag tar det som ett gott betyg. Synd bara att jag bara kunde måndag och fredag eftersom jag ska slakta... 
 
 
Var ju som sagt i stallet med Anna och red, och vi bestämde att jag ska hjälpa henne några gånger i veckan med Hanna, som hästen heter. SÅ HIMLA GLAD!!! Hanna är så himla fin. Vi red ut en sväng förut. Eller ja, jag red och Anna gick bredvid. Vi red förbi en hage med unga kossor, och helt plötsligt började dom springa mot oss och hoppa och skutta som tusan, haha, så himla söta! 
 
Atm ligger jag och väntar på att mamma och Simon ska komma hem så att jag kan släcka och gå och lägga mig. Så himla trött?! 
 
Puss!
 

Bullbak

Idag har jag bakat bullar med LP. Och ätit bullar, och bulldeg. Sådär i efterhand känner jag väl kanske att det hade vart kul om jag tog ett kort eller två, så att när jag sedan ser tillbaka i mitt bildarkiv kan säga "åh, det var då vi bakade bullar ja! Och jag åt tills jag hade ont i magen, som vanligt", men jag har liksom kommit ur den vanan lite. Främst för att det inte är någon som ställer krav på mig längre antar jag. Jag själv har släppt kraven, och på ett sätt är det så himla skönt, men på ett sätt är det lite sorgligt också... 
 
Låg och kollade på Champions Leauge, men helt ärligt så var det inte så kul, så jag återgick till det jag började med tidigare idag; att läsa igenom Kristian Gidlunds blogg. Jag vet inte varför, men innan har jag inte riktigt kunnat förmå mig att läsa, att veta att han sitter där bakom skärmen och är medveten om att han ska dö. Dö ska vi ju alla, men han alldeles för tidigt. Kristian dog igår. Trots att jag inte kände honom, inte läst hans blogg och knappt visste vem han var så är det alltid något litet som gör ont i mig varje gång jag hör att en alldeles för ung människa mist livet. 
 
Samlade mod och började uppdatera till iOS7 med. Den började på 6 h, gick ner till 4 h, men nu säger den att installationen/nedladdningen (eller vad det nu är den gör) är färdig om 26 h. Ops, jag var visst inte den enda i världen som ville veta hur det skulle se ut, trots att jag har mina tvivel... 
 
Imorgon ska jag gå runt till alla förskolor och säga hej. Hoppas det inte regnar så jag kan ta cykeln. Sen ska jag åka och mysa med min man, och träna. Och lyssna på Lars Winnerbäcks nya album <3 Älskar att han gör en duett med Thåström!! 
 
I alla fall, sover ju inte perfa när jag sover själv, så nu ska jag hoppa i säng och sova så jävla gott pga ASTRÖTT. Puss!

FRANCAIS

Sitter och försöker förbereda inför min lektion jag ska ha imorgon. Där jag är läraren då alltså. Tycker det är så himla, himla svårt. Matte var en sak, men nu är det franska och ja, åh. Det är verkligen svårt. Språk måste ju liksom nötas in, men hur kul är det att sitta i två timmar och bara nöta nöta nöta? Jag vill ju bidra med något kul, ett annat synsätt, eller över huvudtaget bidra... Det känns inte alls som att jag gör det för tillfället, och min elev verkar inte vilja ha mig där heller. Jaja, det är ju bara en gång i veckan och jag får ju betalt, får jag se det som. 
 
Var på Lager 157 med Simon idag och shoppade loss. Eller ja, han köpte två par byxor och en tröja, så han shoppade väl loss. Jag provade lite, la tillbaka och gick på toa på McDonalds typ. 
 
Om några timmar ska jag hoppa i mina ridkläder och åka med Anna till stallet, wiho!! Ska bara få ordning på den här förbannade franskan först. 
Typ såhär känner jag just nu inför språket franska. 
 
Jesus, hoppas verkligen att det slutar regna innan jag ska till stallet?! 

Suits

Puh, kom precis hem från gymmet. Det var typ jag och 10 till där, så himla skönt. 
Sitter hos Jens och väntar på att Cosi ska logga in på skype, och sen kommer väl Jens hem från skolan vid 16 eller något sånt. Vi har förresten börjat kolla på Suits! SÅ BRA är det?! Att vi inte gjort det tidigare liksom? Något annat som är bra är att avsnitten är sådär perfekt 40 min långa. 
Imorgon ska jag på intervju till poolen som sagt, och sedan kanske jag ska till Lager 157 med Simon. På kvällen ska jag följa med en tjej som heter Anna till hennes häst. Hon är Linnéas lillasysters kompis, och Linnéa sa att hon behövde hjälp någon/några dagar i veckan, och jag var inte sen att skriva till henne på facebook, hehe. Alltså, sååå roligt om jag kan vara där någon gång i veckan?! Bara mysa runt i stallet, stå och rykta i en timme, lukta häst och skritta runt så är jag nöjd typ. Men, jag ska inte ropa hej än. 
Tänk att jag varit hemma i 6 hela veckor idag? Tiden går så himla fort... Det är lite obehagligt ändå, med tanke på att jag inte har gjort/åstadkommit ett skit sedan jag kom hem? 
Nu ska jag återgå till mitt väntande och se på sista avsnittet av Torka Aldrig Tårar Utan Handskar, så bra är den. Puss!

Mitt rum

Okej, här kommer äntligen bilderna efter att jag fått sågat till det sista hyllplanet och städat undan det sista: 
När man kommer in ser det numera ut såhär. Försökte få fram skrivbordet lite mer lättillgängligt för att jag helt enkelt ska använda det mer. 
Bokhyllan hamnade på andra sidan. Funderar på att flytta den lite åt vänster, men jag vet inte om det ser konstigt ut när den hamnar precis under en av hyllorna... 
Är i alla fall väldigt nöjd, och rätt stolt över att jag lyckades såga hyllplanet så att det passar perfekt! (Det fanns inte rätt storlek på IKEA så jag fick köpa en för stor) 
Rätt stolt över att jag knåpat ihop den här själv också. Den gav mig många sår på fingrar och händer, men det var det värt! 

Lurade!!

Moahaha. Trodde ni verkligen på det där med att ni skulle få en bild när mitt rum var klart? Så himla dumma!! 
 
Eller, okej. Jag har inte velat visa någon bild för det har varit så himla rörigt. Stoppade undan dom sista sakerna idag och så har jag varit en del hos Jensi dom senaste dagarna, så ja, det har inte riktigt blivit av. 
 
Förstår knappt att det är fredag idag igen!! Vad händer med veckorna? Ska i alla fall träna på måndag, hänga med Jensi, och sen till Vikariepoolen för intervju på tisdag, och efter intervjun ska jag runt till alla förskolorna i Åsa och tala om att jag finns, sen får vi se när jobben börjar komma. Börjar slakta veckan efter det också ju. Det som kändes hur långt bort som helst när det blev bestämt... 
 
Satt och försökte föra över en serie från datorn till min hårddisk förut förresten, men det funkade inte, så jag tog hjälp av min kära vän google och kom fram till att den behövde omformateras. Så nu har jag ägnat timmar åt att säkerhetskopiera över allt från hårddisken till andra ställen, typ datorn och min gamla hårddisk, för att sedan formatera om den nya och nu har jag påbörjat tillbaka-överföringen. Kan tänka mig att det är cirkus en timma kvar på överföringen av filmer, och då har jag inte ens börjat på bilderna än. Skjut mig. Blir bra när det är gjort dock. 
 
Annars har jag jobbat i Rågdal en dag med Runo, såhär snygg var jag då: 
Och så byggde jag en sånhär: 
 
Idag åkte jag båt med mami: 
Och så gosar jag, som vanligt, med den hära, aka världens bästa. Att jag är hemma och kan pussa på honom va, så himla himla himla bra. 
 
Nu ska vi se om vi kan hitta nått att se på dumburken! Puss

Ommöblering

Om lite mer än en halvtimme tänkte jag sätta mig i bilen och åka mot Jensi, för att fortsätta mot IKEA och Frölunda där jag ska hämta en bokhylla jag köpt för 100 kr. På IKEA ska jag köpa ett extra hyllplan. Eftersom jag har dubbelsängen i mitt rum så går det liksom inte att ställa in ytterligare en möbel, så jag fick offra en, och det blev skåpet/byrån som jag har min stereo på som fick försvinna. Har rensat ur den idag och herre jesus vad mycket skit man har. Har sparat min gamla utskrift av Greenday-biljetten till exempel? Idioti. 
 
Nu ser rummet i alla fall ut såhär: 
Där alla skorna står stod stereon förut, och skorna ska in i bokhyllan jag ska hämta senare, om ni undrar varför dom är där. 
Beroende hur fullt det blir i bokhyllan kanske några skor från hyllorna får flytta ner och lite annat får hamna där uppe, men vi får se vad som händer och hur det ser ut när jag väl fått in sakerna på mitt rum. 
 
Efter-bilder kommer väl imorgon då, för det lär vara mörkt när jag är klar senare. 
 

Ledig, idag igen

Godmorgon! 
 
Vaknar, än en gång, upp själv till ett tomt hus, och det känns fortfarande skumt. Om en vecka ska jag på intervju till Vikarie Poolen, och efter det kan jag ta en rundtur på alla förskolor i Åsa och tala om att jag finns. Sen börjar slakten veckan efter, så då har jag ju att göra i tre veckor. Det börjar bli lite långtråkigt att bara vara hemma liksom. 
 
Idag har jag dock att göra. Måste rensa ut hela min byrå som stereon står på, eftersom det ska stå en bokhylla där istället. Har lite pärmar och grejer i den, samt alla sorters sladdar och elektronik man kan tänkas behöva någon gång (dvs aldrig någonsin använder men inte vill/kan slänga). Kankse till och med ska möblera om i mitt rum? Think outside the box så att säga. Det är dock inte det lättaste att möblera ett rum som har en dubbelsäng. Den tar upp lite plats liksom. 
 
Well well, nu ska jag borsta tänderna och klä på mig. Gör mitt bästa för att inte trilla ner dit där man bara ligger i sängen i myskläder hela dagen. 
 
Puss!

iPhone x4

Åka färja & koka ägg med två gulor
Gå på golfbanan & promenera längs vattnet
 

IKEA, hästar och TATUH

Hej kompisar! 
 
Såg att blogg.se-appen har uppdaterat, och oj vilken uppdatering! Kommer vara hur enkelt som helst att blogga från telefonen nu ju. Inte för att jag kommer göra det ändå antaligen, men ändå! 
 
Ligger och kollar efter folk som vill ha en medryttare i närheten. Sa till mig själv att jag skulle ta tag i ridningen när jag kom hem, för jag har ju verkligen saknat det där, men jag måste ju egentligen ha en inkomst innan jag kan börja kika. Det verkar som att dom flesta vill ha runt 500 kr för hjälp 1-3 ggr i veckan, så det verkar ju rimligt i alla fall. Då ska man bara hitta någon i närheten som inte kräver så mycket av en. Jag har ju trots allt inte ridit på väldigt många år... 
 
Var på IKEA idag för övrigt! Kikade på en Billys bokhylla som jag vill ha till mitt rum, köpte en ram som jag nog inte kommer använda ändå, köpte en tvättkorg till mamma, kikade klädstång och bara gick runt och längtade tills jag och Jens går där och letar saker till vårt egna ställe. Längtar ihjäl mig ju. 
Kom sedan hem och kollade bokhyllor på blocket, och vips, imorgon ska jag hämta en i Frölunda. 100 kr, som hittat liksom. Åker nog förbi IKEA och köper ett extra hyllplan dock, två kändes lite lite. 
 
Anyway, nu ska jag se på Torka Aldrig Tårar Utan Handskar! Puss

Hemma i en månad

Okej, det blev ingen "helt ny design", jag fastnade framför Girls istället, hehe. 
 
Insåg för övrigt att jag varit hemma i en månad nu. Eller, en månad och en dag, om man räknar datumvis, men ändå. Tiden går så fruktansvärt fort va. Saknar mina små gosungar. 
 
Idag ska jag inte göra många knop. Kolla färdigt på Girls, klippa mina naglar, kanske måla dom, duscha och göra mig fräsch, och sen kommer Jensi hit och vi ska äta pizza och se på Sverige-matchen. Får väl se om jag får skickat in lite fler jobbansökningar också. När det är ansökningar som man inte bara kan skicka via mail så orkar man ju inte riktigt bara. Skriva ut hit och skriva ut dit och skicka med brev, vem gör det liksom? 
 
Pratade med Jens igår på telefon, och vi kom fram till att vad jag behöver är den Billys bokhylla från IKEA så jag har någonstans att ställa alla mina skor. Mamma kom upp med två par igår som hon tydligen hade nere hos sig, som jag helt glömt av? Blir så trött på mig själv ibland va. 
 
Annars tycker jag att det kan bli lite höst nu faktiskt. Visst, det är underbart med lång sommar osv, men jag är så himla inställd på höst. Vill klä på mig långbyxor och tjocka tröjor igen, använda mina boots och för att inte tala om min älskade halsduk!
 
Har nog kommit på något som skulle kunna få mig att använda min kamera mer: ett nytt objektiv. Så, när jag väl har ett jobb och fått lön (dvs ett annat liv känns det som nu) så ska jag bannemig unna mig det! Tror att det kan bli kul och framkalla någon form av nystart liksom. Ska i så fall skaffa mig ett mindre som inte är så tungt så jag kan ha med mig kameran. Ska köpa ett sånt där skydd också då, så man bara kan lägga den i väskan liksom. 
 
Well well, dags att borsta tänderna och se på Girls I guess! CYA

Designändring

WOHO! Fick äntligen till designen som jag ville ha den. Ni kanske inte ser så stor skillnad, men jag har i alla fall bytt header, samt ändrat tillbaka arkivet till dess ursprungliga utseende. Jag hade ju gjort en egen version liksom, men har sett att det inte alls ser likadant ut på alla olika datorer och webbläsare, så jag ville ha tillbaka det gamla. 
 
Mest av allt vill jag egentligen ha en dropdown meny, men jag har verkligen inte klurat ut hur man gör än. Har en testblogg där jag liksom lekt lite, men det ser ut som fan för tillfället. Man skulle gå nån HTML-kurs, det hade vart nått! 
 
Vaknade för övrigt klockan sju idag med ont i halsen och helt täppt näsa. Huvudet kändes som en tung sten, och dessutom regnar det, så jag ska varken gå med till golfbanan, tvätta bilen eller träna som var planerna. Får väl ligga i sängen hela dagen dårå. Se på Girls, typ. Kanske har ett helt nytt utseende på bloggen efter idag, vem vet? (Inte så troligt dock) 
 
Puss!

HÅR

Har fått för mig att spara ut mitt hår litegrann, igen. Upptäckte något mönster när jag kikade igenom arkivet, och det är att jag inte kan behålla en frisyr i mer än 2 år, sen tröttnar jag och gör något annat. Plus att när jag väl börjar klippa, då klipper jag mer och mer för varje gång. 
 
Skulle i vilken fall som helst vilja ha mitt hår precis såhär: 
 
Så, jag antar att jag kommer gå tillbaka till det här typ: 
 
 
 

Ett tyst hus

Alltså, det här med att vara ledig/arbetslös när alla andra är i skolan eller på jobbet? 
 
Har min första "riktiga" sådan dag idag. Vaknade strax innan 9 och gick upp till ett tomt hus. Äter frukost själv och sätter på radion för att det är så himla tyst liksom. 
 
Så har jag bestämt mig för att gå ner till alla förskolorna i Åsa och säga hej, lämna en lapp och tala om att jag finns, men eftersom jag drar mig så in i helvete för sånt så är det ganska jobbigt att faktiskt komma iväg. Jag har ju ingen tid att passa liksom? Har i och för sig en tid att passa, för jag ska till min elev klockan 15, och bara tanken på att jag ska vara där om 5 timmar gör mig stressad som satan, trots att jag vet att det inte tar 5 timmar att cykla runt i Åsa, snarare 1-1,5.. 
 
Oh well, nu ska jag försöka ta reda på hur mycket kläder man ska ha på sig i det här knäppa vädret, och ta mig ut. 
 
Puss!

Gym osv

Hej! 
 
Jag börjar förstå mig på datorn tror jag. Eller det går i alla fall framåt, haha. Fick inte tag på vissa bilder som jag ville ha upp på bloggen, men jag hittade nu hur man gjorde! Älskar den i vilket fall som helst. 
 
Idag har jag varit på gymmet och köpt gymkort, samt kört helt slut på mig själv. Kommer ha ont i varenda kroppsdel imorgon... Sen åkte jag till Kungsmässan och köpte ett fodral till datorn (så säger mamma att vi har en väska hemma som nog passar till min dator efteråt? Jaja, får åka hem och kika och lämna tillbaka den jag köpte annars..) och hämtade ut nya p-piller. Rätt sjukt att jag betalar 150 kr för ett helt år ändå? Så himla billigt! 
Har uppdaterat mitt CV också, och började kika på platsbanken på nätet, men den hemsidan sög ju verkligen, så jag får kika på ipaden eller i min telefon istället. Fick bryt liksom, haha. 
 
När jag var grinig igår morse så gjorde världens bästa svingod frukost till oss, hehe. 
 
Och Cosi ska köpa en hundvalp....
HUR JÄVLA SÖT ÄR DEN HÄR SAKEN?!?! Måste ju sätta mig på första bästa plan ner när jag har råd. 
 
Fick sms av Ellie också; 
Pippi Långstrump? 
Min gose <3 
 
Saknar mina barn så mycket va... 

1 September 2013

Hey! 
 
Imorgon är det måndag, och Jens börjar skolan, vilket betyder att jag ska ta tag i mitt liv. 
 
Detta ska jag göra: 
 
1. Gå till gymmet, köpa gymkort och träna. 
2. Skriva ett CV
3. Söka jobb
4. Hitta ett fodral till min dator (som jag för övrigt ÄLSKAR!!) 
 
Och så ska jag skriva massa smålappar med mina kontaktuppgifter och en bild på mig, och så ska jag gå runt till förskolorna i Åsa på onsdag och tala om att jag finns. Och så ska jag till min elev igen. Ska försöka få ordning på alla mina bilder och sånt där från Nya Zeeland med, mamma ville se ett bildspel sa hon, och jag vill framkalla och göra en bok. 
 
Just nu sitter min pojke och spelar på hans nya gitarr, men vi ska se sista avsnittet av Game of Thrones när som helst. Förra avsnittet var The Red Wedding och Jens dog lite. Jag också för delen, och då visste jag ändå vad som skulle hända liksom. 
 
Puss!

RSS 2.0