Försäkringsbolag

Nu är det ett år sedan jag tog bort mitt födelsemärke på axeln och ärret som blev är inte direkt snyggt. Ringde därför mitt försäkringsbolag (okej, först fick jag ringa mamma och fråga vilket jag har, hehe) och hux flux så fick jag 3560 kr insatta på mitt konto! Försäkringar alltså, vilken grej. Kom på i efterhand att jag skulle frågat om mina ärr på brösten dock, så nu sitter jag i kö igen, haha. 
 
Måste ändå säga att det var sjukt bra service första gången jag ringde. Ringde bara direkt till kundtjänst då jag inte visste vart jag skulle vända mig. Då började dom med att berätta att det var över 150 handläggare som tar hand om folk som ringer, och sedan att jag hade plats nr 67. Åh gud, tänkte jag. Detta kommer ta hundra år. Men nästa gång dom talade om vilken plats jag hade så var det 41, nästa igen 18 och vips så var det min tur. Tog typ 2 minuter?! Tänk om alla kundtjänster hade den väntetiden. Sen att man blir kopplad runt runt för att hamna rätt går ju att diskutera. Tror jag pratade med 4-5 personer när jag ringde, haha. 
 
Jag är ledig idag förresten. Och vi började med en ny kurs igår så det enda jag ska göra är läsa en artikel tills imorgon. Så himla skönt att kunna ligga på soffan och göra ingenting. Har dock lite på schemat. Min tvättid börjar om en timme, och så ska jag yoga en stund också. Har börjat en "30 days yoga challenge" så jag ska yoga en liten stund varje dag nu i 30 dagar. Gör det med videos på youtube och jag kör med "Yoga with Adrienne" som hon heter, himla bra faktiskt! 
 
Oh well, nu ska jag se om jag kan få någon rätsida på det här med försäkringen! 
Puss
 
 

Trött på hår

Godmorgon! 
 
Eller ja, jag har vart vaken sen 8.30 typ. Har dock inte tagit mig längre än till soffan. Håller på att ladda upp bilder på Flickr. Ja, fortfarande. Men jag tappar det liksom för en stund, och sen kommer jag på det och laddar upp massor, och sen tappar jag det igen.. Ett plus är i alla fall att vårt internet här hemma är så jäkla snabbt så det går på noll och ingenting verkligen. 
 
Dagens planer ser ut som följande: slipa barbordet och olja in det, ta en promenad, yoga, och ikväll är det middag och firande av en klasskompis som gäller! Om jag känner mig själv rätt bör jag nog klämma in en nap eller två nånstans för att orka, men vi får väl se, hehe. 
 
Herre gud vad det är roligt att gå igenom gamla bilder förresten. Det är ju helt fantastiskt att ha så mycket minnen på bild, för framtiden liksom. Att kunna gå tillbaka och kolla hur mitt hår såg ut i februari 2011 till exempel. På tal om hår så är jag såååå trött på mitt för tillfället. Det är bara långt och tjockt och tungt, typ. Frågan är bara vad jag ska göra med det. Kan ju inte gärna gå och klippa av det igen när jag sparat såhär länge, haha. 
 
Oh well, dags att hoppa i lite kläder och börja slipa bord! 
Puss
 
 

Lägis

Alright, då kommer det äntligen lite bilder på lägenheten! Håll tillgodo med bilkvaliteten. Jag tog bilderna mitt på dagen, men dom blev ändå så mörka att jag var tvungen att dra i lite reglage efteråt...

Här har vi då vardagsrummet! Soffan och soffbordet fanns i lägenheten när vi flyttade in, så det hade vi inte med oss. 
Tittar man till vänster ser man vår balkongdörr (längtar till första vår-solstrålarna) och en hyll-möbel som också fanns här. 
Ett matbord – som vi valde att ha i vardagsrummet istället för köket – fanns också. Stolarna har vi fått låna av mamma. 
Ovanför matbordet (man skymtar den ena hyllan i bilden ovan) hängde det två hyllplan som vi bara ställde våra (mest mina, hehe) saker på. 
Här ser man bra! 
Om man vänder sig helt om från förra bilden ser man två tavlor, på motsatt vägg liksom. Planschen till vänster släpade jag på hela vägen från Nya Zeeland och den högra klickade jag och Jens hem för ett tag sedan. 
Bredvid tvn hänger Jens gitarrer. Här skymtar man också öppningen till hallen. 
Och här har vi tvn. Till vänster är den väggen med tavlorna. 
Här är öppningen till hallen som sagt. Rakt fram är toaletten. Ytterdörren är ut till höger där mattan är på golvet, och innan hallmöbeln är det en dörröppning till vårt sovrum. I vänstra hörnet är öppningen till köket. 
Här ser man bättre! Spegeln har vi fått låna av Pia och Bert, och hallmöbeln fanns här. 
Här är vårt sovrum! Alla gardiner har vi förresten också lånat av mamma, hehe. Och det är inte lampan som är sned, det är fönsterkarmen... Gammalt hus, haha. 
Den här byrån står till höger om öppningen. Så om man hade svängt direkt höger från förra bilden hade man sett det här. 
Och direkt vänster hittar man min klädstång och min bokhylla med skor, lite halvgömd sådär, hehe. 
Tvättkorgen som det tog år att hitta. Vet ni hur svårt det är att hitta en tvättkorg som inte är det fulaste ni någonsin sett, inte är utan lock och inte kostar multum? Skitsvårt. 
Sen kommer man in i köket! Barbordet är det jag hade som skrivbord en gång. Stolen har vi lånat av mamma, och dom två stolarna man bara kan skymta har vi köpt på blocket. 
En tavellist satt på väggen så vi ställde upp lite böcker. 
Och här är själva köket! Öppningen ut till hallen är precis till höger ur bild. Till vänster kan man skymta micro och ugn, och till vänster om dom är kyl och frys. 
Bättre bild på skåpen! 
 
Och det var allt jag hade! Badrummet är för litet för att visas på kort typ, hehe, men det är ändå inte så mycket att se. Hoppas det inte blev allt för rörigt. Saker jag fått förklara för folk som vart här är att golvet är helt nytt, köket är typ 2 år gammalt, hallen är relativt nymålad, vårt sovrum har Jens målat med lite hjälp (medan jag var i solen och gottade mig) och huset är typ från 50-talet eller nått sånt. Det är rätt gammalt i alla fall. 
 
Så, såhär bor vi! Vi älskar det. Det är verkligen jättefint, och ligger så himla bra med nära till stan och sådär. Jag vill gärna ha upp lite tavlor och sånt i vårt sovrum, men det är inte Jens största prioritet, så vi får väl se när det blir. Antagligen lagom till vi ska flytta ut! 
 
Nu är det dags för mitt huvud att landa på kudden. Jag har tenta imorgon så ska väl försöka sova mig smart nu, eller nått. 
 
Puss! 
 

Egna ljus

Hej! 
 
Förlåt om ni trodde att jag typ dött eller nått. Har bara haft annat att tänka på, typ tentan jag skrev idag. Som gick sådär. Bara att hålla tummarna. 
 
Tentan gick ganska fort, så jag var hemma vid 11ish. Gjorde tortellini till lunch och såg de sista avsnitten av Ett Härligare Liv med Hannah och Amanda. Sen började jag göra något som jag tänkt göra huuuur länge som helst: ljus! 
 
När Jens bodde i den andra lägenheten så tände vi alltid levande ljus, men det blir ju så mycket ljusstumpar kvar som man slänger, och det kändes som slöseri, så jag började spara på dom. Bad mamma spara också för att komma upp i lite mer mängd stearin, och sedan sparade jag och gjorde rent tre stycken gamla "ljusformar" eller vad man nu ska kalla dem. Tänk dig att du köper ett voulspaa-ljus, eller vad dom heter, och så när det är slut behåller du själva "burken" liksom. I alla fall, tre sådana hade jag, och två vanliga glasburkar som det legat sylt och oliver i. Köpte även vekar på Panduro, men om jag ska göra det igen tror jag att jag gör själv med snöre och ett gem i botten eller nått. Sen var det bara att smälta i ett vattenbad och hälla över! Det var pilligt, kletigt och tog sin tid, men det blev himla bra faktiskt! Tänk på att smälta i något som du kan slänga efteråt bara. Jag tog en stor konservburk. 
 
Har ännu en tenta denna veckan, på fredag, så imorgon är det plugg inför den som gäller. Våra lärare är som dom är, så det kan verkligen gå hur som helst... 
 
Anyway, nu ska jag och Jens snart göra pizza här.
 
Vi hörs! Puss

Sista dagen

Min sista dag började med lite packande, för min del, lite gosande med Fleur, hejdå-sägande och sedan satte vi oss i bilen mot Auckland. 
För vi skulle till Auckland Zoo! 
Hej hej giraffen! 
Och lejonen. Det gjorde lite ont att se de magnifika djuren inburade, men samtidgt var det häftigt att få se dem.. 
Älskade flamingosarna!!
Dagens höjdpunkt för tjejerna! 
Min favorit <3 Älskar hur flodhästar viftar med öronen när dom kommer upp, haha. 
Babianer är verkligen skräckinjagande..
Fick se en levande kiwi-fågel med!! Dom var jättestora. 
Lilla uttern
Bästa på dagen: surikaterna!
Den här rörde sig inte många millimeter. 
Busfrö <3 
Den här gick typ på mig. Lite scary. 
Geparderna vilade. 
Och noshörningen var så cool! 
 
Sen blev jag släppt på flygplatsen. Det blev ett snabbt, tårfyllt men ändå helt okej hejdå. Känns inte helt omöjligt att jag kommer tillbaka någon gång. 
 
Och det var mina fina tre veckors semester! 
Snart ska ni väl få se några bilder på lägenheten också, hehe. Vi har ju bara bott här i snart 1,5 månad..... 
 
Oh well, nu är det dags för mig att springa ner och hämta sista tvätten, sen ska jag ge mig ut och få lite luft för att sedan fortsätta plugga! Puss på er <3 
 

Hamilton och Raglan

Andra campingdagen tog vi det rätt lugnt. Här är vårt tält igen! 
Och här är Trev's pappas hus. Ser ni den vita grinden längst bort? Det är samma vita grind som på den första bilden. 
Trev's pappas partner är en duktig ryttarinna tydligen, så dom hade 6-7 ordentliga hagar, några rasthagar, och här en paddock. 
Lilla Fleur! 
Och så stallet. Här går alla hästar ute typ alltid. Det fanns bara två boxar här som hästarna får stå i ibland, om det verkligen behövs. 
Vi hade lite frisörsalong där Ellie klippte Katya och jag flätade Lexies hår ordentligt så vi skulle slippa krångla med det. 
Sen åkte vi till Hamilton, det låg typ 15-20 min bort, och gick på ett stort köpcentrum. 
Dag fyra åkte vi till Raglan. Det är en jättelång/stor vik som går rätt långt in, så det är havet ni ser här. Oceanen är ut till vänster och till höger går viken in en bra bit till. 
Vi åt lunch i skuggan. 
Folk fiskade. 
Så då ville vi också göra det! 
Trev hade med sig två fiskespön och gammalt bröd som vi slängde i vattnet. 
Sen drog vi upp jättemånga såna här små fiskar. Tjejerna tycke det var så kul! 
"Can I see?" 
Sen försökte vi hitta någonstans att bada, men som ni ser var det rätt stora vågor. 
Typ omöjligt att få horisonten rak.... 
Så vi gav tillslut upp och gick ner och kollade på surfarna. 
Gud va jag längtar tillbaka när jag ser det här... 
<3
Åh, mina älsklingar. Saknar dom så det gör ont. 
<3 
På väg hem stanande vi gör glass. Den hade typ smält innan man började äta, så varmt var det. 
Sen satt vi i bilen och väntade när Ellie och Trev handlade lite mat. 
<3
Och tjejerna fick sushi till middag! 
<3 
 
 

Horse riding and Mount Maunganui

Dag ett på campingen vaknade vi runt 7, vilket i alla fall jag senare upptäckte var den ultimata tiden. Längre än så gick nämligen inte att vistas i mitt tält då värmen steg till typ 100 grader rätt fort. 
Världens bästa stol! 
Vi spelade boule! Ser ni katten till höger i bild? Han heter Ging, och har bara ett öga. Det andra ögat finns liksom inte alls. Det är inget hål eller så, utan bara massa päls och inget öga, såg rätt läskigt ut. 
Sen fick vi äran att rida Fleur! Eller ja, inte jag då förstås. 
Dom var såååå exalterade! 
Katya fick börja. 
Och sen Lexie, och tillslut båda två en sista sväng. Det bara lös i ögonen på dom, så gulligt! 
Sen satte vi oss i bilen och åkte några timmar till Mount Maunganui! Här uppe står vi på en kulle typ. 
Trädet i bakgrunden är Nya Zeelands jul-träd, med dom röda blommorna. Kommer aldrig ihåg vad det heter dock, haha. 
Och stranden! Jag trodde det skulle vara svinkallt, men det var faktiskt väldigt skönt i vattnet så jag badade typ oavbrutet, med tjejerna i omgångar. Dom ville hoppa i vågorna. 
Åh, sommar alltså. 
Sen var alla bra trötta så vi väntade här på Trev när han hämtade bilen. 
På väg hem stannade vi och köpte med oss lite mat, och sedan åkte vi förbi ett vattenfall. 
Där man kunde bada! Det var verkligen magiskt. 
Och så vackert. Bara njöt och njöt och njöt. 
Här är bara lite av fallet. Resten såg man bättre från vägen där uppe. 
Så kom vi hem och avslutade kvällen som vi skulle komma att avsluta alla kvällar: men ost, bröd, fisk, vindruvor och massa annat gott. Och vin såklart. 
 

RSS 2.0