Milford Sounds

Dag två i Queenstown skulle jag på utflykt till Milford Sounds. Bussen hämtade oss 06.30, så var uppe i tid, om man säger så.
Första stopp var vid två mirror-lakes. Så himla vackert?! Det var verkligen en spegelbild (innan två ankor kom och förstörde...)
Landskapet är... ja, jag har inga ord. Det är så jävla mäktigt, och vackert, och breathtaking (vad heter det på svenska?). Bergen är flera tusen meter höga, så höga att topparna är täckta av moln, vissa av snö. Vi åkte genom en dal liksom, och man undrar hela tiden vad i hela friden fick en människa att bygga en väg här? Än mindre bygga en tunnel genom ett av bergen, som vi åkte genom. Den var så liten att bussen preics fick plats, och det var rödljus på varje sida av tunneln eftersom det inte är plats att mötas där inne. Bygd för hand är den, 1200 m lång. Sjukt.
 
Väl framme i Milford Sounds skulle vi ut på en båtutflykt som gick fjorden ut och tillbaka, i princip. Det. Var. Så. Mäktigt. Inte många av bergen var under 1500 m, och ja, man kände sig verkligen liten på jorden alltså.
Vi såg vattenfall som var tre gånger så höga som niagarafallen.
Åkte som sagt hela fjorden ut tills vi hamnade i Tasmanska havet.
Där kom solen fram och ändrade färg på vattnet.
 
Så himla vackert! Vi såg två delfiner hoppa också.
Och en regnbåge!
Och sälar!! Som var såååå gulliga, haha.
 
Sen åkte vi dom 4 långa timmarna buss tillbaka. Väl tillbaka så åt jag middag, mötte upp två holländskor och så gick vi ut! Var inte ute särskilt länge, och vi gick bara till två ställen, men det var kul.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0