Belöning ?

Ska man få belöning för sina betyg?
En del av mina kompisar får pengar, andra får typ, smycken eller andra saker.
Så funkar det inte? Eller?
Det är typ som att, man går till jobbet, får lön för det man gör, och sen när man kommer hem säger ens sambo: Åh, du är så himla duktig som fick så mycket i lön, här får du ett fint halsband!
Hur ofta händer det på en skala?
Man går till skolan, får sina betyg som man är värd, för sin egen skull! Inte för någon annans. Om du inte får några bra betyg så kommer du inte in där du vill och du kanske inte har någon chans att jobba med det du vill, det är ju dig själv du förstör för om du inte får tillräckligt bra betyg.
Inte fan ska man få nån belöning för sina betyg. Det får man ju på sikt. Okej om man har det lite jobbigt och verkligen måste kämpa för dom, samtidigt som man kanske behöver nått konkret att kämpa för, t.ex. pengarna då.
Men varför inte bara säga att du får inte hela din månadspeng om du inte får G på varje prov. Man behöver ju inte lägga ut massa extra pengar precis, det känns ju bara patetiskt.

En del får ju så mycket som 1000/MVG. Då skulle jag ju vara stenrik? Nej, det hade inte funkat. Konstigt att det alltid är dom som har dåliga betyg som får pengar för dom..

Nej, jag tycker att man får igen det senare, att man har bra betyg.

Kommentarer
Postat av: JAANA

Men det är klart att det är trevligt med nåt direkt som belöning på en gång, typ en hundralapp eller en film eller nåt! :) Då känner man att man verkligen gjort nåt bra ju! Själv brukar jag inte få pengar för betygen, utan är nöjd ändå men när jag väl får det är de ju nice.. inget å klaga över liksom ;D

2009-01-03 @ 23:52:29
URL: http://jaanas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0